Gebze Altyapı Yatırımları İlçe Protokolüne Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Gebze Altyapı Yatırımları İlçe Protokolüne Tanıtıldı

Gebze Altyapı Yatırımları İlçe Protokolüne Tanıtıldı

İSU, Gebze'de Düzenlediği İftarlar Bölgede Yaptığı Çalışmaları İlçe Protokolüne Anlattı.

03.09.2010 12:52  Güncelleme: 13:27

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Gebze'de yaptığı altyapı yatırımlarını düzenlediği iftar ve bilgilendirme programına katılan ilçe protokolüne tanıttı. Kocaeli'nde en fazla altyapı yatırımını Gebze'de yaptıklarını belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "Gebze'nin altyapı problemlerini bir bir çözüyoruz" dedi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA GENİŞ KATILIM

Gebze Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programına, ilçe Kaymakamı Salih Karabulut, Belediye Başkanı Adnan Köşker, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Kahraman ve Aziz Temiz, Genel Müdür Yardımcıları, Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası Şube Müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ile temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, işadamı, dernek ve vakıfların yönetici ve temsilcilerinden oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı.

GEBZE ALTYAPI PROBLEMLERİNİ BİR BİR ÇÖZÜYORUZ

Programda konuşan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, geçtiğimiz 5–6 yılda Kocaeli'nin hiçbir yerde yapılmayan yatırımları Gebze de yaptıklarını söyledi. İlçenin geçmişteki mevcut altyapısının sürekli arızalar verdiğini ve yapılan tamir ve onarımlarla giderilmediğini anlatan Genel Müdür Bayram, "İSU olarak hedefimiz Gebze'yi Avrupa Birliği standartlarında bir altyapı şebekesine kavuşturmak. Bunun için başladığımız çalışmalarla 10 mahalleye bir anda girerek içmesuyu ve kanalizasyon altyapılarını tamamladık. Çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturan derelerin ıslahlarına girerek kısa zamanda tamamladık ve çevreye uyumlu hale getirdik. İzmit'te uyguladığımız uzaktan takip sistemi ağını genişleterek Gebze'deki su depolarına uzaktan müdahale edebileceğiz" diye konuştu.

GEBZE ARITMA 2011'DE FAALİYETE GEÇECEK

Gebze'nin sanayi ve buna bağlı olarak büyük bir nüfusa sahip olduğunu ve şehre verdikleri 400 bin m3 suyun 1/3'ünü Gebze'ye verdiklerini hatırlatan İSU Genel Müdürü Bayram, "Kocaeli'nin her yerinde çalışıyoruz. Kandıra da 100 km uzunluğunda altyapı çalışmaları yapıyoruz. Ama en fazla altyapı yatırımını Gebze'ye yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin de en büyük projesi olan yaklaşık 63 milyon TL ihale bedelli Gebze Arıtma Tesisi'ni yapıyoruz. Planladığımız gibi 2011'de faaliyete alarak ilçenin atıksu problemini çözeceğiz. İstasyon Mahallesi'nde yaklaşık 5 milyon TL ihale bedeli olan kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarına başladık. İlçe içinden geçen Korkak derenin D100 ile TCDD arası ile Bağdat Caddesi geçişi üst bölgesi ıslahı, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı sürdürüyoruz. Denizli göletinden sanayicilere ve köylere içmesuyu sağladık. Gaziler, Mevlana, Adem Yavuz Ve Cumhuriyet Mahalleleri Kanalizasyon İnşaatı'nın ihalesini yaptık; önümüzdeki dönemde bu mahallerde çalışmalara başlayacağız. Devam eden ve yapılacak çalışmalarla Gebze'nin problemlerini bir bir çözüyoruz" diye konuştu.

İSU OLAĞANÜSTÜ PERFORMANSLA ÇALIŞIYOR

Gebze Belediye Başkanı Adanan Köşker de, Gebze'nin çok ağır altyapı problemlerine karşı İSU'nun olağanüstü performansla çalıştığını söyledi. Belediye olarak Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü ile uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Köşker, "Gebze'de ciddi anlamda altyapı sorunları var ve bu sorunlara karşı ciddi yatırımlar yapılıyor. Geçmişte 10 mahallede İSU tarafından yapılan altyapı yatırımları ile kaçak su oranı yüzde 64'lerden yüzde 33'lere indirildi ve kanalizasyon sorunları çözüldü" diye konuştu. Gebze Kaymakamı Salih Karabulut da düzenledikleri iftar ve bilgilendirme toplantısından dolayı İSU yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebze Altyapı Yatırımları İlçe Protokolüne Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement