Geç Gelen İtiraf: "O Bir Hatadır, Abartılmıştır" - Son Dakika
Güncel

Geç Gelen İtiraf: "O Bir Hatadır, Abartılmıştır"

Geç Gelen İtiraf: "O Bir Hatadır, Abartılmıştır"

Gonca, Söz Konusu Afişle İlgili, "Evet O Bir Hatadır, Abartılmıştır" Dedi.

11.01.2011 19:11

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz 2008'deki ziyareti öncesi kentin girişine astırdığı, "Yüzyılın lideri şehrimize hoş geldiniz" yazılı afişle dikkat çeken Zongudak eski Belediye Başkanı Ak Partili Secaattin Gonca, partisinden istifa ederek, Halkın Sesi Partisi (HAS-PARTİ) Zonguldak İl Başkanlığı görevine getirildi. Gonca, söz konusu afişle ilgili, "Evet o bir hatadır, abartılmıştır" dedi.

2004'de yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Zonguldak Belediye Başkanı Seçilen Secaattin Gonca, Başbakan Erdoğan'ın 1 Temmuz 2008'de Zonguldak'a gerçekleştirdiği ziyareti öncesi, "Yüzyılın lideri şehrimize hoş geldiniz" yazılı afişi kentin en işlek caddesi Gazipaşa'ya astırdı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, bazı çevrelerin tepkisini çeken afişi soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Gonca, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde seçimi kaybederken, CHP'li İsmail Eşref Belediye Başkanı seçildi.

Gonca, geçen Cuma günü AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ile görüşerek partisinden istifa etti. Yeni kurulan HAS PARTİ Genel Merkezi tarafından Zonguldak İl Başkanlığı görevine getirilen Gonca, Camlı Köşk'te parti yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanlığı döneminde Başbakan Erdoğan için hazırlattığı afişle ilgili sorulara cevap veren Gonca, Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 3 bin işçinin alınma sürecinde kente geldiğini ve kendi imzasını taşıyan söz konusu afişi AK Parti Gençlik Kolları'nın hazırlattığını söyledi. Gonca, şöyle dedi:

"Evet, o bir hatadır. Abartılmıştır. O günkü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan ile görüşmüştüm ve konuyu izah etmiştim. Zonguldak'ta yeni bir sayfa açan, yeni bir siyaset ortamına başlarken bu afişin gündeme gelmesi beni üzdü. Bu afişin hata olduğunu kabul ediyoruz. Atatürk'ü hiç kimse benimle tartışamaz, tartıştırmam. O bizim öz değerimizdir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geç Gelen İtiraf: 'O Bir Hatadır, Abartılmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement