Genç Yetenekler Karikatür İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Genç Yetenekler Karikatür İstanbul'da Buluştu

Genç Yetenekler Karikatür İstanbul\'da Buluştu

Geleceğe katma değerli izler bırakmak amacıyla yoğun çalışmalar yürüten Türkiye Gençlik Vakfı'nın, İBB ile birlikte düzenlendiği İstanbul Karikatür Festivali, karikatür sanatına ilgi duyanlar tarafından yoğun ilgi gördü.

16.05.2017 11:24

2 gün süren festivalde yarışmada dereceye giren eserler ödüllendirilirken; gerçekleştirilen atölye çalışmaları, sergi ve söyleşilerle karikatür sanatına dair her şey ele alındı.

Ünlü karikatüristlerle söyleşiler

Karikatüre ilgi duyanların ağırlandığı festivalde; Asım Gültekin ve Turan Dertli gibi sanatçılar ile gerçekleştirilen söyleşilerde, sanatçılar tecrübe ve birikimlerini misafirler ile paylaşarak yayıncılık, mizah yazarlığı ve karikatürün olayları yansıtma biçimi bakımından topluma etkisinden bahsetti.

Çocuk ve genç atölye çalışmalarının da düzenlendiği festivalde, nasıl karikatür çizilebileceğinin tüyoları verildi. Ayrıca festivalin gerçekleştiği şehir hatları vapuruna kurulan geçmişten günümüze karikatür sergisinde ilk karikatüristlerimizin eserlerinden yakın tarihimize değin, öne çıkan eserler ve karikatüristlerin portrelerine yer verildi.

Yarışmanın en beğenilen eserine 7500 TL ödül verildi

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Karikatür Festivali kapsamında, "Derdiyle Dermanıyla Hastasıyız İstanbul'a" sloganlı karikatür yarışması finalistlerinin eserlerine de yer verildi. Yarışmaya katılan eserlerden, eseri jürinin büyük beğenisini toplayarak birinci olan Nurdan Fenerci 7500 TL, ikinci olan Müge Özbalcı 5000 TL ve eseri üçüncü olan Kaan Saatçi 2500 TL ödül kazandı. Nur Betül Yavuz ve Gülcan Külcü'nün eserleri ise mansiyon ödülü aldı.

Gençlere portreleri çizilerek, hediye edildi

2 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı etkinlikte misafirlere İstanbul vapurlarının vazgeçilmezi olan çay ve simit ikram edilirken, Karikatürist Yaşar Fırat tarafından kişilere özel olarak çizilen portreler ziyaretçilere hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Yetenekler Karikatür İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement