"Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Kermesi" - Son Dakika
Güncel

"Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Kermesi"

"Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Kermesi"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Anadolu'nun her yerinde şehit yakınları ve gazilere gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

21.05.2012 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Anadolu'nun her yerinde şehit yakınları ve gazilere gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD) tarafından düzenlenen Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Kermesi, Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açıldı. Açılışa, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve eşi Nadide Şahin, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Muammer Güler, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Bahrettin Demirer, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve eşi EMHAYAD Genel Başkanı Arzu Kılıçlar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın eşi Melike Nur Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ve davetliler katıldı.

İçişleri Bakanı Şahin burada yaptığı konuşmada, vatanın huzurunu sağlamak için canlarını feda eden şehitlerin milletin önemli değerleri olduğunu belirterek, "Yine memleket hizmetinde vatan hizmetinde yaralanarak gazilik rütbesine erişen mensuplarımız polisimiz, diğer güvenlik gücü mensuplarımız askerimiz, jandarmamız, geçici köy korucularımız onlar da bizim ailemizin özel bir parçasıdır. Bizler çok büyük bir aileyiz. Güvenlik hizmetleri içinde yer almayan ancak mağdur olan vatandaşlar da artık ailenin birer parçası oldu. Son yasal düzenleme bunun artık hukukileşmiş şeklini ifade etmektedir" diye konuştu.

Anadolu'nun her yerinde şehit yakınlarına ve gazilere ilginin kendilerini memnun ettiğini kaydeden Şahin, şunları ifadeleri kullandı:

"Devletimizin ilgisi, takibi ve desteği daha iyisi oluncaya kadar Allah'a şükür iyidir, şikayetçi değiliz. Yaşama iradesi olan, yaşatma iradesi olan, var olma iddiası olan her millet ve oluşturduğu devlet bu konuyu duyarsız geçiştiremez. Devlet ve millet varlığını iddia ve ideal haline getirmişse, varlığı uğrunda şehit olanların yakınlarını görmek, ilgilenmek durumundadır. Millet varlığına ve yaşamasına yönelik bir büyük ideal taşıyorsa kendi varlığı için, içinden hayatını feda eden şehitlerinin yakınlarına, gazilerine sahip çıkmak ilgi göstermek durumundadır. Bunlar birbirinin olmazsa olmaz sebepleri ve sonuçlarıdır."

Güvenlik personeli olmanın onurlu ve güç verici olduğunu kaydeden Şahin, "Ve sonunda şehitlik mertebesine hazır ve razı olmak da vardır. Arkadaşlarımız bütün güvenlik teşkilatı personelimiz polis, jandarma, sahil güvenlik personelimiz, bu gerçekleri kabullenerek, kabullenmenin ötesinde içselleştirerek bir hayatı yaşamaktadırlar. ve hayat tek başına yaşanmadığına göre onların saygıdeğer eşleri çocukları çok saygıdeğer anne ve babaları da bu gerçeklerin farkında ve kabulünde bir hayatı sürdürmektedirler. Bu gerçek hepimiz için kaçınılmaz bir husustur. Ama ben şehit yakınlarımızı ziyaret ettiğimizde hatta şehitlerimizin cenazelerine katıldığımızda yakinen görmekteyim ki o insanlar saygı değer babalar, anneler, abiler, amcalar ve sevgili çocuklar, adeta biraz önce söylediğim gerçeği hakikaten bize göre daha fark etmiş vakur tavrın bir dik duruşun ifadesini gösterebilmektedirler" ifadelerini kullandı.

" Türkiye'de birileri yaşatmak için birileri de hayatları söndürmek için çalışıyor, bunun iki zıt gerçek" diyen Şahin, "Ne mutlu ki bize, biz hayattan yana, hayatı güzelleştirmekten, korumaktan yana olanlar grubundayız ve bu uğurda da kendi hayatımız yakınlarımızın hayatı sona erebiliyor. Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor" diye konuştu.

Şahin açılışın ardından şehit çocuklarıyla bir süre sohbet etti. Daha sonra stantları gezen Şahin, Diyarbakır standında sokakta çalışan çocukların yapmış oldukları gümüş işlemeler hakkında bilgi aldı.

81 ilin Emniyet Müdürlükleri ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen kermes, 25 Mayıs'a kadar 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Kermesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement