Gop'ta Mahalle Şenlikleri Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Gop'ta Mahalle Şenlikleri Sona Erdi

Gop\'ta Mahalle Şenlikleri Sona Erdi

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin geleneksel hale dönüştürmek için başlattığı ve bu yıl ikincisini düzenlediği Mahalle Şenlikleri, Yeni Mahalle, 509-510 sokak kesişiminde düzenlenen şenlikle sona erdi.

12.07.2012 11:10

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin geleneksel hale dönüştürmek için başlattığı ve bu yıl ikincisini düzenlediği Mahalle Şenlikleri, Yeni Mahalle, 509-510 sokak kesişiminde düzenlenen şenlikle sona erdi.

Gaziosmanpaşa'da düzenlenen "Erhan Başkan' la Mahalle Şenlikleri" tüm mahallelerde her yaş grubunun katılımıyla bir eğlence festivaline dönüşürken ilçede yerel yönetim ve vatandaş uyumunun en güzel örnekleri sergilendi. Şenlikler, çocuklara yönelik çeşitli yarışmalar, orta oyunu, illüzyon gösterileri, mehter gösterisi ve Fetih 1453 filminin gösterimiyle devam ederken çoluk çocuk, yaşlı, genç tüm Gaziosmanpaşalılar yaz tatilinde unutulmaz günler geçirdi. Şenlikler bugüne kadar Merkez, Yıldıztabya, Fevzi Çakmak, Pazariçi, Karadeniz, Hürriyet, K. Karabekir, Bağlarbaşı, Sarıgöl, Karlıtepe, B.H.Paşa, Mevlana, Şemsipaşa, Karayolları, Yenidoğan mahallelerinde gerçekleşirken, bugün de programdaki son mahalle olan Yeni Mahalle'de geniş bir katılımla gerçekleşti. "Erhan Başkan'la Mahalle Şenlikleri" etkinliklerinde 16 mahallede de gerçekleştirilen şenliklerde vatandaşlar moral depolarken, çocuklar interaktif bir şekilde düzenlenen yarışmalar, illüzyon gösterileri ve orta oyununu heyecanla takip etti. Çocuklar şenlik alanında kurulu şişme oyun gruplarında da bol bol vakit geçirirken, dağıtılan binlerce toptan birine sahip olmanın da mutluluğunu yaşadı. Şanlı Türk tarihinin önemli bir adımı olan İstanbul'un fethinin damgasını vurduğu şenlikler süresince vatandaşlara soğuk limonata dağıtımı ve yazlık sinema eğlencelerinin vazgeçilmezi patlamış mısırlar da ikram edilirken, orta oyunu ve mehter gösterilerinin ardından Türk sinemasında rekor düzeyde gişe satışı bulunan, yönetmenliğini Faruk Aksoy'un üstlendiği Fetih 1453 filmi ilgiyle izlendi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, mahalle şenliklerinin yaz ayları tüm sıcaklığıyla hüküm sürerken vaktini ilçe içerisinde geçirenlere moral amaçlı olarak düzenlendiğini belirterek, "Her biri ayrı mahallemizde gerçekleştirilen şenliklerde ilçemizin tüm sakinlerinin birlik ve beraberlik içindeki görüntüleri hepimizi fazlasıyla mutlu etti" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gop'ta Mahalle Şenlikleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement