Balıkesir'de 10 Kasım törenleri yapıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 10 Kasım törenleri yapıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2021 06:51  Güncelleme: 12:06

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Ayvalık'ta ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Vatandaşların Atatürk Anıtını çiçek yağmuruna tutarak, Atatürk'e olan bağlılığını ifade etmesinin ardından; sırasıyla Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı ile siyasi partilerin çelenklerinin sunumu ile devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasının ardından ikinci tören saat 10.00'da Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, "Bugün de gayemiz, ilim ve aklın rehberliğinde içeride ve dışarıda güçlü Türkiye'yi inşa edecek şuurlu bir gençlik yetiştirmektir. Bu hedeften taviz vermeyeceğimizi buradan bir kez daha beyan etmek isterim. Bıraktığı miras doğrultusunda, emanet ettiği cumhuriyete ve onun değerlerine sadık nesiller yetiştirmek, milli eğitim camiası olarak bizim öncelikli görevimizdir" diye konuştu.

Tören; öğrencilerin Atatürk ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, "Atatürk" konulu video gösteriminin ardından "İzindeyiz Atam" temalı programın sunumu ile sona erdi.

Manyas

Cumhuriyetimizin Kurucusu GaziMustafa Kemal Atatürk ölümünün 83. yıl dönümünde Manyas'ta da törenlerle anıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anam Programı sabah Atatürk Anıtına çelenk sunumu, siren sesi ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşımı okunmasıyla başladı.

Çelenk sunma ve anma programına Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Belediye Başkanı Tancan Barcin, Cumhuriyet Savcısı Yakup Enes Arslan, Hakim Sami Sağatçi, AK Parti İlçe Başkanı Yıldız Barçın, kurum amirleri siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Daha sonra Anadolu Lisesindeki programa geçilirken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Zerrin Şen yaptı.

Öğrenciler şiirleriyle anma programına katkı sunduğu program sinevizyon gösterimi, Atatürk'ü Anlatmak adlı gösteri ile "Atatürk'ü Anma "konulu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül merasimiyle son buldu.

Balıkesir\'de 10 Kasım törenleri yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 10 Kasım törenleri yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement