Güreş Şampiyonasında Galip Türkiye - Son Dakika
Güncel

Güreş Şampiyonasında Galip Türkiye

Güreş Şampiyonasında Galip Türkiye

Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi yapılan uluslar arası minik erkekler serbest güreş şampiyonası sona erdi.

13.09.2012 14:12

Gemlik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 90. yıldönümü anısına yapılan ve iki gün süren güreş şampiyonasına 1998 ile 2000 yılları arası doğumlu 150 sporcu katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya ve Arnavutluk'un de yer aldığı turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. Gemlik Atatürk Spor Salonunda yapılan ve iki minderde devam eden müsabakalar sonucunda 46 puan alan Türkiye takım halinde şampiyonluğa ulaşırken, ikinciliği 35 puanla Gürcistan, üçüncülüğü de 29 puanla Özbekistan elde etti.

Orhangazi Kaymakamı ve Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Selman Yurdaer, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Süleyman Şahin, ve vatandaşlar müsabakayı yakından takip ettiler.

Törende kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak sporun tüm branşlarına katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, Ata sporu olan güreşe de destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

10 sıklette 150 sporcunun mücadele ettiği şampiyona da Türkiye 8 sıklette final oynayıp, iki altın 6 gümüş ve 2 de bronz madalya kazanmasını başardı. 59 kiloda Mustafa Dilber ve 66 kiloda Ayhan Aktaş ile altın madalya kazanan Türkiye takım olarak 46 puanla da turnuvanın şampiyonu oldu.

Dereceye giren takım ve sporculara madalya ve ödüllerini Gemlik Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güreş Şampiyonasında Galip Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement