Hakkari'de Islak Cuma - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Islak Cuma

Hakkari\'de Islak Cuma

BDP'nin 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Van, Hakkari ve Yüksekova'da da birçok kişi cuma namazını cami yerine 'Demokratik Çözüm Çadırı' adını verdikleri çadırlarda kıldı.

08.04.2011 18:10

BDP'nin Demokratik Çözüm çadırında cuma namazı kıldılar, Çadırlarda yer bulamayanlar namazlarını yağmur aldında kıldı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) aldığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Van, Hakkari ve Yüksekova'da da birok kişi cuma namazını cami yerine 'Demokratik Çözüm Çadırı' adını verdikleri çadırlarda kıldı. Çadırlarda yer bulamayanlar yağmur altında namaz kılarken, hutbe Kürtçe okundu.

BDP'nin Van'da Ahmedi Hani Parkı'nda 'sivil itaatsizlik' eylemi kapsamında kurduğu 'Demokratik Çözüm Çadırı'nın etrafında, yaklaşık bin kişi cuma namazı için toplandı. Camilere gitmeyerek çadırda ve çadır etrafında cuma namazı kılanlar sağanak yağmurda ıslandı. Bazıları şemsiye açtı, bazıları da karton poşet ve gazeteleri başına geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı. İmam, A. Mecit Kıyaf, Kürtçe okuduğu hutbede "Allah zalimlerden kıyamet günü hesap soracaktır. Zalim insanları kıyamette kimse sahiplenmeyecektir. Müslüman insan kendisi için ne istiyorsa kardeşi içinde onu istemelidir. Allah'ın laneti zalimlerin üstündedir. Allah kan dökmeyi kimseye nasip etmesin. Barışı ve özgürlüğü bize nasip etsin" dedi.

HAKARİ'DE 2 BİN KİŞİ NAMAZ KILDI

Hakkari'de de cuma namazı Bulak Mahallesi'ndeki BDP il binası önünde kurulan 'Demokrasi Çözüm Çadırı' önünde kılındı. Yaklaşık 2 bin kişi, kurulan 2 çadırda ve sağnak yağmura rağmen çadır çevresinde namaza durdu. Burada da Kürtçe hutbe okurken, ellerin barış için kalkması istendi.

Cuma namazının ardından partililer BDH il binası önünden belediyeye kadar 'sivil iteatsizlik' yürüyüşü yaptı. Burada bir konuşma yapan BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin , Mısır ve Libyadaki halklar için timsah gözyaşları döktüğünü öne sürdü. Koparan, "Yine Kürt sorunun çözümü için PKK Lideri sayın Abdullah Öcalan'ın hazırlamış olduğu yol haritasına el konulmuştur. Kürt sorununun demokratik çözümü için 13 Ağustosta tek taraflı ateşkes kararına cevap verilmezken 1 Mart itibariyle yeniden uzatılmıştır. AKP hükümeti çözüm için çaba sarf etmesi gerekirken aksine siyasi ve askeri operasyonlarla çözümsüzlükte ve kan dökülmesinde ısrar etmektedir" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de yağmura rağmen BDP'liler cuma namazını cami yerine Musa Anter Parkı'nda kurulan çadır ve çevresinde kıldı. Van, Hakkari ve Yüksekova'da cuma namazı toplanan kalabalıklar sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Islak Cuma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement