Hatayekiremsu Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Hatayekiremsu Toprağa Verildi

Hatayekiremsu Toprağa Verildi

2 Yaşındaki İremsu, Dayak Kurbanı İddiası Haberine Ek

22.03.2011 13:41

2 YAŞINDAKİ İREMSU, DAYAK KURBANI İDDİASI HABERİNE EK

CENAZEDE KÜÇÜK KIZIN DAYILARI, BABA SEDAT GÜMÜŞ'E SALDIRDI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde babası 27 yaşındaki Sedat Gümüş tarafından bakmaları için bıraktığı tanıdıkları tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki İremsu Gümüş'ün cenazesi Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde toprağa verildi. Cenazede küçük kızın dayıları, baba Sedat Gümüş'e saldırdı.

Hatay Samandağ'da oturan Sedat ve Özlem Gümüş çifti, yaklaşık 1.5 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Hakim, çiftin kızları İremsu'nun annesiyle kalmasına, babasının haftasonları görmesine karar verdi. Antalya Sebze Hali'ne mevsimlik işçi getiren Sedat Gümüş, yaklaşık 1.5 ay önce kimseye haber vermeden kızını da yanına alarak Hatay'dan gizlice Antalya'ya geldi. Manavgat'ta oturan ve daha önceden tanıdığı Hilmi ve eşi Hasibe S.'den kızına bakmalarını isteyen Sedat Gümüş, bu sürede hafta sonları aldığı kızıyla vakit geçirdi, ardından yine onlara bıraktı. Gümüş, diğer günler de Hatay- Antalya arasında mevsimlik işçi getirip götürmeyi sürdürdü. Ancak banyoda düştüğü iddia edilen küçük kız tedavi için götürüldüğü Manavgat Devlet Hastanesi'nden 4 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Sedat Gümüş'ün şikayeti üzerine gözaltına alınan Hasibe S., İremsu'nun banyoda düştüğünü ileri sürdü, S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BABAYI SUÇLADILAR

Acı haberi alarak Manavgat'a gelen anne Özlem Turunç ile baba Sedat Gümüş, Antalya Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan İremsu'nun cenazesini teslim aldı. Bugün sabah Hatay'a getirilen cenazenin toprağa verileceği yer konusunda baba ile anne arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Baba, Samandağ İlçesi'nde, anne ise ilçeye bağlı Tavla Beldesi'nde İremsu'nun toprağa verilmesini istedi. Yakınlarının araya girmesiyle Sedat Gümüş ikna edildi ve küçük kızın cansız bedeni, Tavla Beldesi'ne götürüldü. Sağanak yağmur altında kılınan cenaze namazının ardından İremsu'nun cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze sırasında Özlem Turunç'un annesi Cemile Turunç ile kardeşleri, eski damatlarına saldırmak istedi. Cemile Turunç, "Torunumun ölümüne neden oldun, senden davacı olacağım" diye bağırdı. Gümüş de, "Gerçek suçlular belli, ben çocuğuma kıyar mıyım?" diyerek kendini savunmaya çalıştı. Bunun üzerine İremsu'nun dayıları, Gümüş'ün üzerine saldırdı. Ancak araya giren yakınları, öfkeli dayıları engelledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatayekiremsu Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement