Hdk Genel Meclis Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Hdk Genel Meclis Toplantısı Sona Erdi

Hdk Genel Meclis Toplantısı Sona Erdi

düzenlediği genel meclis toplantısı sona erdi.

09.09.2012 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK), Diyarbakır'da

düzenlediği genel meclis toplantısı sona erdi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Milletvekili dokunulmazlıklarına yönelik her türlü girişimin HDK olarak karşısında olacağız" dedi.

HDK'nın Diyarbakır'da düzenlediği

iki gün süren Genel Meclis toplantısı sona erdi. Cigerxwin Kültür Merkezi'nde düzenlenen sonuç bildirgesine, BDP'li milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. Türkiye ve Ortadoğu'daki son gelişmelerin görüşüldüğü toplantının ardından bir sonuç bildirgesi açıklandı. Sonuç bildirgesini okuyan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, AK Parti iktidarının içeride ve dışarıda çatışmacı ve savaş kışkırtıcısı bir siyasal tutum sürdürdüğünü söyledi. Hükümetin Kürt sorununun çözümünde demokratikleşme yönünde adım atmak yerine şiddet ısrarının her gün onlarca genç insanın canını yitirmesine yol açtığını ifade eden Kürkçü, "HDK ölüm değil çözüm, çatışma değil müzakere yönündeki kararlılığını sürdürecek. Önümüzdeki dönemin politik sorunlarından birinin milletvekili dokunulmazlığı ve parti kapatma konuları olacak. Düşünceyi ifade dışında hiç bir suçlama ile karşı karşıya olmayan BDP blok vekillerine yönelik her engelleyici adım, hem anayasa çalışmalarının baltalanması anlamına gelecek hem de Kürt siyasal hareketinin Meclisten ve siyaset sahnesinden dışlanmasına neden olacaktır" dedi.

HDK'nın, milletvekili dokunulmazlıklarına yönelik her girişimin karşısında yer alacağını belirten Kürkçü, "BDP'nin kapatılması yönündeki hazırlıklar karşısında kararlı bir tutum takınacaktır" şeklinde konuştu. Suriye ve Ortadoğu'da AK Parti politikalarının çok yönlü bir fiyaskoyla karşı karşıya olduğunu aktaran Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti dış politikası Türkiye'yi İran'a, Suriye ve Irak merkezi yönetimi ile hasımlaştırıyor. Türkiye, Ermenistan'dan sonra doğu'daki bütün sınır komşularıyla çatışmalı duruma düşüyor. HDK, AKP iktidarının komşularımıza yönelik her türlü askeri müdahale ve işgal politikalarına karşı mücadelesini sürdürecektir. HDK, krizden çıkışın tek imkanı olan demokratik, çoğulcu, laik bir

Suriye'nin oluşmasında aktif olarak yer alan demokratik, sol ve sosyalist çevrelerle fikir alışverişini sürdürerek, 21 Ekim'de İstanbul'da Uluslararası Ortadoğu Konferası'na ev sahipliği yapacaktır. Ayrıca HDK, Batı Kürdistan'a bir heyet gönderecektir."

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ise, eskiden halkların bir değerinin olmadığının yöneticiler tarafından gösterildiğini dile getirdi. Ülkede askerlerin de bir değerinin olmadığının kafalarına vurularak gösterildiğini söyleyen Tüzel, şunları söyledi: "Genelkurmay Başkanı'na halı hediye eden bir valinin gözünde hayatını kaybeden 25 gencin değerinin ne olduğu bellidir. BDP milletvekillerinin gezisi sırasında gerillalarla karşılaşması AK Parti'nin saldırganlığının vesilesi olmuştur. Bu olayda ikinci Habur olayı yaratılmak istenmiştir. Başbakan bu olayı ezemediği siyasetçileri susturma vesilesi yapmıştır. BDP ve blok vekilleri bir yıldan bu yana meclisteydi. Bu konular dile getirildiğinde hep terörist muamelesi gördü. Müzakere mi yapacaklar, demokratik siyaseti tasfiye mi edecekler bunun kararını halkın önünde versinler. Hükümet, Kürtlerin kaderi olan Kürt meselesi var diyenleri ortadan kaldırmakta kararlı görünüyor. Bu 90'ların, Çiller'lerin siyasetidir. Kürtlerin, Türkiye'nin, ortak yaşamın kaderine halklar mı, Recep Tayyip Erdoğan mı karar verecek? Biz halklar karar versin istiyoruz. Kürt anaları evlatlarını kaybeden Türk analarına gelin beraber bu savaşı durduralım diyorlar. Evlatlarını sözde vatan için kaybedenler bilsinler ki, onların gözünde cepheye sürdükleri evlatlarımız sadece teferruattır. Tehdit altında olan ortak geleceğimizdir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdk Genel Meclis Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement