HDP'li Mehmet Ali Aslan Yeminine Arapça Başladı - Son Dakika
Güncel

HDP'li Mehmet Ali Aslan Yeminine Arapça Başladı

Meclis'teki Kürtçe krizinin ardından HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da yeminine Arapça sözlerle başladı.

17.11.2015 17:15  Güncelleme: 22:18

HDP'nin Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın 'Kürtçe' yemin krizinin ardından Meclis'te bir ilk daha yaşandı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan yemine Arapça başladı. Aslan'ın Arapça sözlerinin Türkçe karşılığı "Kardeşlik ve halklar arası selamet için" olduğu öğrenildi. Arapça'nın Mihelmi lehçesini konuşan ve Türkiye'nin ilk Mihalmi kökenli milletvekili olarak TBMM'ye giren HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Türkiye'nin ilk Arapça yazılı soru önergesini ile gündeme gelmişti.

HDP BATMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ASLAN KİMDİR?

1975'te Diyarbakırın Silvan ilçesinde doğdu. İlkokulu 3.sınıfa kadar Silvanda geri kalan ilk , orta ve lise kısmını da Hazro'da okudu. 1998 yılında Anadolu işletme üniversitesini bitirdi. 2002 yılında Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

2002 yılında Derzbine (Acırlı) de sınıf öğretmenliğine başlayarak uzun yıllar Estel ve Midyatta sınıf öğretmenliği yaptı. Son olarak Midyatın ilk lisesi olan Midyat Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptı.

Öğretmenliğinden ziyade araştırmacılığı, aktivistliği ve sivil toplum örgütlüyücü kimliği ile tanınmakta olup yeryüzünün ilk Mıhallemi Derneğinin kurucu başkanıdır (2006). Türkiye ve dünya Mıhallemileri ilk onun kurduğu dernek ve faaliyetleri ile tanındı. Mıhallemi Derneği başkanı olarak bir çok ulusal ve ulaslararası sempozyum, konferans ve panele katıldı.

2007 ocak ayında Türkiyenin ilk Arap platformu olan Anadolu Arap Birliğini kurdu Mart 2010'da Midyat Star Radyoda haftalık olarak her Pazar sunulan ve 6 saat süren dünyanın ilk Mıhallemice ve dünyanın en uzun radyo programı olan "Mıhallemi Show"un hazırlayıcılığı ve sunuculuğunu yapmış ve halen de yapmaktadır.

HDP\'li Mehmet Ali Aslan Yeminine Arapça Başladı

Son Dakika Güncel HDP'li Mehmet Ali Aslan Yeminine Arapça Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (114)

  • işe bak: Allah'ına kurban olurum. Kürdüz ölene kadar kürdüz 22 99 Yanıtla
  • börte: Bunlara oyverenin aklı karincadan azdır 75 18 Yanıtla
  • rizeli: aklınızı başınıza alın. .. 43 27 Yanıtla
    Öz CİZRELİ: asıl sen ve senin gibiler alsın.bak bahçeli almadı almadı sonunu gördünüz böyle giderse ki inşallah gider böylece yokolup gider 5 19
  • mardinli baran: kürtler faşizanlık yapıyor 46 16 Yanıtla
  • yavuz: Türksen ovun değilsen itaat et... hepiniz Türkün gücünü göreceksiniz... 19 32 Yanıtla
  • işe bak: Besmele ile başlayınca oluyor, Arapça değil mi o da, ama Kürtçe olmaz. Niye arkadaş. Nedir bu korku, bu zalimlik. Helal vekilim. Saygılar 16 29 Yanıtla
  • hdp li : şimdi arapca dersi kaldirirlar:) 30 15 Yanıtla
  • TÜRK: Ezik bunlar yaa...Bu şimdi beni mi temsil ediyor bu tavırlarıyla...Artist mikrofana çıkıp ne şov yapıyorsun,işine gelmiyorsa çıkıp okuma yemini,,yaygara yapma yüce TÜRK meclisinde... 32 8 Yanıtla
  • dagli: birisi arabca birisi kurtce utanmaz arsizlar 28 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement