İstanbul Beylikdüzü merkezli ev okul uzmanları, bir grup öğretmen ve üniversite öğrencisiyle birlikte hiperaktif çocuklara özel eğitim vermek üzere bir tim kurdu. Koşanabla adı verilen genç eğitimciler, ailelerinin zapt edemediği çocukları, özel eğitimle hem hayata hazırlıyor hem de onları 'kuzu' gibi yapıyor.
Hiperaktivite çağımız çocuklarının önemli problemlerinden biri olarak gösteriliyor. Aileler tarafından zeka belirtisi olarak kabul edilen problemin üzerine erken yaşta eğilmek gerekiyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bir grup eğitimci, öncelikle İstanbul'daki hiperaktif çocuklara özel eğitim vermek üzere bir tim kurdu. Koşanabla ismi verilen eğitimciler yorulan annelerin imdadına yetişiyor.
Projenin fikir babası olan Eğitim Tasarımcısı Bekir Tamer, Türkiye'nin en dinamik iki kitlesi olan gençler ve çocukları aile sıcaklığında kontrollü bir şekilde buluşturduklarını söyledi. Hareketli çocukları oturtmak ve onlara 'dur, dinle' demenin en etkisiz yöntem olduğunu anlatan Bekir Tamer, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Onlar için en iyi öğrenme metodu beraber bir şeyler yapmak. Yani hayatı deneyimletmek. Deneyimleyen çocuk zekasını daha iyi geliştirir. Biz de anasınıfı ve ilkokul seviyesindeki hareketli çocuklar için bir hizmet tasarladık. Sistemimizde çocuklar kendi evlerinde eğitim alıyor. Üniversitelerin öncelikle çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinden oluşan Koşanablalar, koşan yumurtaların peşinde koşuyor. Çocuklarla birebir ilgilenip, annelerine yardım ediyorlar. Bu gençleri özel bir eğitim programıyla destekliyoruz. Bu sayede okurken pratik yapma imkanına kavuşuyorlar. Zaman konusunda da esnek davranıyor, ailelerin programına uyuyoruz."
Koşanablalar projesiyle beyin, zeka ve enerji israfını önlemek istediklerini belirten Tamer, dünyada çığır açmış birçok hiperaktifin bulunduğunu şöyle anlattı: "Mesela, bugün hayata geçirmekle övündüğümüz Marmaray projesini ilk ortaya atan Leonardo da Vinci, meşhur ve klasik bir hiperaktifti. Leonardo 240 metre uzunlukta taş bir köprüyle Boğaz'ı geçmeyi planlıyordu ki; bu, aradan geçen 511 yılda bile yapılamadığı düşünüldüğünde, hayalin bile ötesindeydi. DEHB ile DEHA arasında bağ kuran uzmanlar için da Vinci bir örnek. Bunun dışında Albert Einstein, Mozart, Cher, TomCruise, Walt Disney,Henry Ford, StephenHawkings, Jules Verne, HansChristian Andersen, Nelson Rockefeller, Thomas Edison, John F.Kennedy, Rodin, David H.Murdock, DustinHoffman, Louis Pasteur, F.Scott Fitzgerald, George Bernard Shaw, Beethovengibi bilim ve sanat dünyasına damgasını vurmuş kişiler de hiperaktifti." - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Hiperaktif Çocuklar İçin Eğitim Timi Kuruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?