Hollanda Basını Yaşanan Krizi Nasıl Manşete Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Hollanda Basını Yaşanan Krizi Nasıl Manşete Taşıdı

Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumu üzerine yaşanan gerilim, Hollanda basınında geniş yer buldu.

13.03.2017 10:35  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan kriz Hollanda medyasında geniş yer buldu. Hollanda'daki gazeteler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrın ardından yaşanan diplomatik krizi manipülatif başlıklarla ele aldı. Hollanda basını yaşanan krizi manşetlerine böyle taşıdı.

DE TELEGRAAF: TÜRKLERİN ÖFKESİ ARTIYOR

Hollanda'nın en yüksek tirajlı günlük gazetesi De Telegraaf'ın internet sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'yı "yeniden" sert bir şekilde eleştirdiği ve " Lahey'in önümüzdeki parlamento seçimlerini Ankara ile olan ilişkilerine tercih etmesi halinde Hollanda'nın bunun faturasını ödeyeceğini" söylediği yer aldı. Sitede "Türklerin öfkesi artıyor" başlığıyla haberler verildi.

DE VOLKSRANT: ÇARPIŞMAK ÜZEREYİZ

"Direksiyon kıramayız çarpışmak üzereyiz" başlıklı haber yorumunda, Hollanda Başbakanı Rutte'nin "patronu olduğu ülkede boyun eğen adam olmak istemediği ve diplomatik zarar ile yaptırım savaşını, sonra bakarız düşüncesiyle şimdilik kabullendiği" değerlendirmesi yapıldı.

ALGEMEEN DAGBLAD: TÜRKİYE ÖZÜR İSTİYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafıyla verilen manşet haberde "Türkiye özür istiyor ve yaptırımlarla tehdit ediyor" başlığı kullanıldı. Gazetenin internet üzerinden yaptığı ankette okurlarına "Hollanda'nın Türkiye'ye dişini göstermesi iyi" şeklindeki görüşe yüzde 92'lik grup "Katılıyorum" yanıtını verdi.

Hollanda Basını Yaşanan Krizi Nasıl Manşete Taşıdı

Son Dakika Güncel Hollanda Basını Yaşanan Krizi Nasıl Manşete Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement