İşçi Partisi'nden Doğu Perinçek İçin 21 Mart'ta "Uzun Yürüyüş" - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisi'nden Doğu Perinçek İçin 21 Mart'ta "Uzun Yürüyüş"

İşçi Partisi\'nden Doğu Perinçek İçin 21 Mart\'ta "Uzun Yürüyüş"

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av "Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük" yürüyüşü, 21-24 Mart tarihleri arasında Kiraz'dan İzmir'e uzanan rotada yapılacak.

19.03.2012 14:56

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av "Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük" yürüyüşü, 21-24 Mart tarihleri arasında Kiraz'dan İzmir'e uzanan rotada yapılacak. Toplantıya CHP milletvekilleri ve aralarında Levent Kırca'nın da bulunduğu sanatçılar da destek amaçlı katılacak.

İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H.Tugay Şen, düzenlediği basın toplantısında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tutuklanmasının 5. yılına girilecek 21 Mart 2012 tarihinde Kiraz ilçesinden başlayıp, 24 Mart'ta İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek olan "Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük" yürüyüşüyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bu "uzun yürüyüş" boyunca 11 ilçe, 7 belde ve 1 köy merkezinde kitlesel basın açıklamaları gerçekleştireceklerini belirten Tugay Şen, ayrıca Ödemiş ve Torbalı ilçeleri ile Kemalpaşa'nın Sarılar köyünde "Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük" geceleri düzenleneceğini açıkladı.

-"TÜM YURTSEVERLERE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYORUZ"-

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başta olmak üzere tüm yurtseverlere özgürlük için yürüyeceklerini kaydeden Tugay Şen, " Ergenekon, Balyoz vb. tertiplerin bozulmasının tek şartı, şu veya bu sebeple hiçbir ayrım yapmadan tüm yurtsever tutukluların özgürlüğü için mücadele etmektir. Bu noktada yapılan yanlışlıkları gidermek ve tertipleri bozacak tavrı almak bakımından, yürüyüşümüz boyunca tüm tutuklu yurtseverlerin resimlerini taşıyacağız. Böylece Silivri ve Hasdal'da tek bir yurtsever kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimize ilişkin kararlılığımızı göstereceğiz" dedi.

-"UĞRAYACAĞIMIZ BÜTÜN MERKEZLERDE YURTSEVERLERLE BİR ARADA OLACAĞIZ"-

Yürüyüşlerinin ilk üç gününde ilçe ve belde merkezlerinde yapacakları basın açıklamalarına ve gecelere dost siyasi partilerin, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin başkanlarının katılacağını ve konuşmalar belirten Şen, "Böylece uğradığımız her merkezde BOP eşbaşkanlığı yönetimine karşı Türkiye Cephesi'nde birleşmenin örneklerini yaratacağız" dedi.

Verilen bilgiye göre İP Merkez Karar Kurulu üyesi ve aynı zamanda Genel Başkan Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, yürüyüşün ilk iki gününe ve Ödemiş ile Torbalı'da düzenlenecek gecelere katılacak. Gazeteci Halil Nebiler, Ödemiş'teki yürüyüş ve gecede bulunacak.

-24 MART CUMARTESİ GÜNÜ BÜYÜK İZMİR YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK-

Yürüyüşün son günü olan 24 Mart 2012 Cumartesi günü Büyük İzmir yürüyüşünü gerçekleştireceklerini anlatan Şen, 24 Mart Cumartesi günü saat 10.30'da ise Bornova Meydanı'ndan başlayacak yürüyüşün, Konak Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak kitlesel basın açıklaması ve katılımcıların konuşmaları ile sona ereceğini bildirdi. İşçi Partisi olarak, 24 Mart Cumartesi günü İzmir'in bütün ilçelerinden Bornova Meydanı'na otobüsler kaldıracaklarını bildiren Tugay Şen, Yürüyüşümüzün sonunda hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe'nin okunacağını, Gençliğe Hitabe'yi Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden Bülent Arınç'ı protesto ettiği için atılan TGB GYK üyesi Erdem Özdemir'in okutacağını anlattı. Şen, siyasi partilere, meslek odalarına, kitle örgütlerine yaptıkları ziyaretler ve görüşmelerin sonucunda Büyük İzmir yürüyüşlerine çok sayıda siyasetçi, sanatçı, sendikacı ve demokratik kitle örgütü başkanının destek amacıyla katılmasının sağlandığını anlatan Şen, bugüne kadar yürüyüşe katılacağı kesinleşenler arasında şu isimlerin bulunduğunu bildirdi. Hasan Basri Özbey (İşçi Partisi Genel Başkan Vekili), Rıfat Serdaroğlu (E. Sağlık Bakanı), Prof. Dr. Nurettin Demir (CHP Milletvekili), Alaattin Yüksel (CHP Milletvekili), Levent Kırca (Tiyatro Sanatçısı), Nilgün Doğan (Vardiya Bizde Platformu Sözcülerinden), Muzaffer İzgü (Yazar), Prof. Dr. Özdemir Nutku, Mehmet Faraç (Gazeteci-Yazar), Tacettin Bayır (CHP İzmir İl Başkanı), Selçuk Karakülçe (DSP İzmir İl Başkanı), Erdem Özdemir (TGB GYK Üyesi.)

-BAYRAĞINI AL, YÜRÜYÜŞE GEL!-

Tugay Şen açıklamasını şöyle bitirdi:

"Ergenekon, Balyoz vb. isimlerle yürütülen tertiplere karşı çıkan, "Özel Görevli Mahkemeler kaldırılmalıdır' diyen tüm siyasi partileri, sendikaları, meslek odalarını ve kitle örgütlerini yürüyüşümüzün her aşamasında birlikte olmaya ve özellikle 24 Mart Cumartesi düzenleyeceğimiz Büyük İzmir yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. Her parti ve kurum, kendi pankart ve flamalarıyla yürüyüşümüze katılabilir. İşçi Partisi olarak amacımız, birleşerek Türkiye Cephesi'ni oluşturmaktır. İzmirli yurttaşlarımızı, dört günlük yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz. Çeşitli nedenlerle ilk üç güne katılamayacak olan yurttaşlarımızı, 24 Mart Cumartesi günü yapacağımız Büyük İzmir yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. Gelin, hep birlikte korku imparatorluklarının yıkılmak üzere olduğunu gösterelim." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İşçi Partisi'nden Doğu Perinçek İçin 21 Mart'ta 'Uzun Yürüyüş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement