Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in Demir Kubbe sistemini İHA ile vurdu - Son Dakika
Güncel

Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in Demir Kubbe sistemini İHA ile vurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenledi. Savaş uçakları, Teyr Harfa, Alma eş-Şaab ve Yarin beldelerine saldırı gerçekleştirdi. Hizbullah'a ait hedefler vuruldu. Ayrıca, İsrail'e doğru yapılan İHA saldırısına karşılık İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerine saldırdı. Hizbullah ise Tel Nehmeh'de yeni konuşlandırılan Demir Kubbe platformunu kamikaze İHA ile vurdu.

14.04.2024 00:16  Güncelleme: 00:59

İsrail ordusu Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'ne yönelik hedeflere hava saldırısına geçerken Hizbullah'tan da yanıt geldi. Hizbullah, İsrail'in Demir Kubbe sistemini İHA'yla hedef aldı.

ORTA DOĞU YANGIN YERİ

İsrail'in Suriye'deki büyükelçilik saldırısına İran'dan misilleme geldi. İran, İsrail'e İHA'larla saldırmaya başladığını açıkladı. Bölgede gerilim tırmanırken, İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. İsrail Ordu Radyosu, İran'dan gönderilen İHA'ların saat 02.00 - 04.00 arasında İsrail'e ulaşmasını beklediklerini duyurdu.

İSRAİL LÜBNAN'DA HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDU

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Teyr Harfa, Alma eş-Şaab ve Yarin beldelerine hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, beldelerdeki Hizbullah'a ait hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Hizbullah, İsrail'in Demir Kubbe sistemini İHA ile vurdu

İsrail ordusundan yapılan bir başka açıklamada, Lübnan'dan İsrail'e doğru Kfar Blum ve Hanita yerleşim birimine yönelik insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendiği aktarıldı. Açıklamada, buna karşılık İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın Garayeb, Vardiye, Hilat el Dabba bölgelerine yer alan Hizbullah hedeflerine hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

HİZBULLAH, İSRAİL'İN DEMİR KUBBE SİSTEMİNE İHA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Öte yandan Lübnan'daki Hizbullah Hareketi yaptığı açıklamada, kamikaze İHA ile İsrail'in Tel Nehmeh'de yeni konuşlandırılan "Demir Kubbe" platformunun vurulduğunu aktardı. Açıklamada kamikaze İHA'ların platformu tam isabetle hedef aldığı kaydedildi. Açıklamada, "İşgal altındaki Golan'daki Keila kışlasında konuşlu hava ve füze savunma karargahını onlarca Katyuşa roketiyle bombaladık" ifadeleri yer aldı.

Hizbullah, İsrail'in Demir Kubbe sistemini İHA ile vurdu
Lübnan Hizbullah\'ı, İsrail\'in Demir Kubbe sistemini İHA ile vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in Demir Kubbe sistemini İHA ile vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • İlker Güner: O değilde turizm bu senede patladı! Bu iş bizede sıçrar demedi demeyin, ve ben o zaman Filistin için savasmak isteyenleri görmek istiyorum. Savaş ve suçlarına karşıyım, kadınlar çocuklar ölmesin karşıyım. Ama orası benim toprağın değil, onlarca Arap ülkesi komsuyken karismiyorsa ben dünyadaki tek aptalmiyim? Önce can sonra canan, benim topraklarıma benim namusuma benim bayrağıma fiilen birşey yoksa, konu hekesin kendi konusudur. Hadi hayırlısı, inşallah daha fazla kan dökülmeden durulur ortalık. 65 352 Yanıtla
    huseyin ergun: İlker bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleri o yılan er geç sokmuştur.Dünya o kadar küçüldü ki hiç bir şeye beni ilgilendirmez diyemezsin. İstesen de istemesen de seni illendirir. Hem de bazen çok acı bir şekilde. 230 25 İlker Güner: Hocam ben yılanın başı ezilmesin demiyorum. Başını bizden önce ezmesi gerekenler varken biz neden atlıyoruz diyorum. Bu ülke dünya savasinda taraf oldu ve bertaraf edildi. Bir Mustafa Kemal daha gelmez diyorum, atlamayalim herşeye diyorum. Alemin akıllısı bizmiyiz diyorum. Bir Müslüman ülke bizmiyiz diyorum. Daha denecek çok şey var, demiyorum. Yılanın yılan olduğunu 70 senedir hepsi biliyordu, küçükken ezmediler şimdi kendi yetmiyor çocuklarıyla ugrastiriyorlar diyorum. 52 162 Mmt Erd: Al sana erkek dünya da turşu olarak kalacak herhalde Arkadaş. Bugün yarın zaten öleceksin ya erkekler gibi yada korkaklar gibi. Yiğit ölür namı kalır derler 3 4 Aydın Yıldırım: 3 kurusa ulkem dedigi yeri satmaya hazir bir antilop daha! vatan kavramini asilayamamis babasi 2 2
  • Ali Yildiz: Çocukları kim olduruyorsa Allah onların belasını versin 269 3 Yanıtla
    nadir: sadece ölüm mü ? .. bazen kurtuluş diyorlar biliyor musun Ali kardaşım. hiç dinlemiyor musunuz taşını toprağını evini anasını babasını karısını çocuğunu yerle bir edilmiş halde bırakmış gelmiş insanları … çoluk çocuğuna gözünün önünde tecavüz edilen insanları dinlemiyor musunuz ??? görüpte intihar eden insanlar var bilmiyor musunuz !!! Bismillahirrahmanirrahim . bu saçma sapan yorum yapan arkadaşlar . Allah herşeyi görür. . vardır elbet bir bildiği.. saygılarımla 2 2
  • ferhat bakşi: İzlemek keyif verici. Vurun kimse kalmasın yerle bir edin 154 9 Yanıtla
  • Gencay Ozcetin: gazanız mübarek olsun 80 7 Yanıtla
  • Ankara null: bu sinek viziltisi 14 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement