İstanbul'da "Büyük Cumhuriyet Buluşması"… Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık: "Bizler Kamunun ve Halkın Çıkarı İçin Çalışmak Zorundayız" - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Büyük Cumhuriyet Buluşması"… Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık: "Bizler Kamunun ve Halkın Çıkarı İçin Çalışmak Zorundayız"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, "Bizler üç gün önce AYM’nin önünde kelepçe vurulan öğretmenlerin temsilcileriyiz. Bizler AKP iktidarı gibi kendilerinin çıkarı için değil kamunun ve halkın çıkarı için çalışmak zorundayız" dedi.

13.11.2022 00:10  Güncelleme: 00:26

Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, "Bizler üç gün önce AYM'nin önünde kelepçe vurulan öğretmenlerin temsilcileriyiz. Bizler AKP iktidarı gibi kendilerinin çıkarı için değil kamunun ve halkın çıkarı için çalışmak zorundayız" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Sanatçılar Girişimi; İstanbul Kongre Merkezi'nde "Büyük Cumhuriyet Buluşması" etkinliği düzenledi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, şunları söyledi:

"BİZLER ÜÇ GÜN ÖNCE AYM'NİN ÖNÜNDE KELEPÇE VURULAN ÖĞRETMENLERİN TEMSİLCİLERİYİZ: Elbette biz kamu çalışanlarının da söyleyecek sözleri var. Bizler üç gün önce AYM'nin önünde kelepçe vurulan öğretmenlerin temsilcileriyiz.

BİZLER BU ÜLKENİN ORMANLARI TALAN EDİLİRKEN DURUN DİYEN EMEKÇİLERİN TEMSİLCİLERİYİZ: Bizler bu ülkenin ormanları talan edilirken durun diyen emekçilerin temsilcileriyiz. Bizler devletin sağlık kurumları yok edilirken şehir hastaneleri adı altında ucubeler kurulurken durun diyen sağlık emekçileriyiz. Bizler, her alanda devletin yanında; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş iradesine sıkı sıkıya bağlı olan Atatürkçü kamu çalışanlarıyız.

BİZLER AKP İKTİDARI GİBİ KENDİLERİNİN ÇIKARI İÇİN DEĞİL KAMUNUN VE HALKIN ÇIKARI İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ: Ülkemizde kaybettiğimiz kamuculuk kavramının yeniden ele alınması gerekir. Yeniden tüm çalışmalarımızı kamuya yönelik, kamu yararına uygun şekilde yapmamız gerekir. Siyasi partilerden kamuculuk konusunda çalışma talep etmemiz gerekir. Bizler AKP iktidarı gibi kendilerinin çıkarı için değil kamunun ve halkın çıkarı için çalışmak zorundayız.

KAMUNUN ELİNDE BULUNMASI GEREKEN DEĞERLERİMİZ ÖZEL SEKTÖRE VERİLDİ: Pandemi döneminde net olarak gördük. Afet, salgın krizi; özelleştirilmiş sektörün eline bırakılmış kamu alanlarının ne kadar yetersiz kaldığını. Oysa bugün 20 bin köy okulumuz kapalı. Bugün şehir hastaneleri yapılırken başkentimiz Ankara'da, hastanelerimiz kapatılıyor. İstanbul'da kamuya ait binalarımız kapatılıyor. Şeker fabrikalarımız kapatılıyor. Bugün en kritik anda ihtiyaç duyduğumuz hava, su, elektrik, akaryakıt gibi; kamunun elinde bulunması gereken değerlerimiz özel sektöre verildi.

BİZİM EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ CUMHURİYETE VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE TAVİZ VERMEDEN YOLUMUZA DEVAM ETMEK OLMALIDIR: Elektrik üretimi yüzde 80, yüzde 82 özel sektörün elinde. Özellikle eğitim, sağlık, enerji alanında bir bir kamuculuk politikalarını savunmak zorundayız. ve bugün ülkenin tüm değerleri, milli servetleri, milli gelirleri AKP iktidarı tarafından yandaş müteahhitlere, yandaş devletlere, emperyalistlere peşkeş çekildi. Bizler Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, kamucular olarak bu değerlerimizi bir bir geri alıp, halkımızın yararına getirmek zorundayız. Bizim en önemli görevimiz Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine taviz vermeden yolumuza devam etmek olmalıdır. Bugün milyonlarca kamu çalışanının önünde, onlara aydınlık yolları açmak zorundayız. Onlara doğruları anlatmak zorundayız. Bu bizim temel görevimiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak bu ülkede tam bağımsızlık diyen tüm halkımızla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz."

İstanbul\'da "Büyük Cumhuriyet Buluşması"… Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık: "Bizler Kamunun ve Halkın Çıkarı İçin Çalışmak Zorundayız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Büyük Cumhuriyet Buluşması'… Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık: 'Bizler Kamunun ve Halkın Çıkarı İçin Çalışmak Zorundayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement