İstanbul'daki KCK Davasında Sanıklar Savunmasına Devam Etti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki KCK Davasında Sanıklar Savunmasına Devam Etti

İstanbul\'daki KCK Davasında Sanıklar Savunmasına Devam Etti

KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar savunmasına devam etti.

12.11.2013 18:18  Güncelleme: 19:13

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Hikmet Duman, 2010 yılından tutuklandığı zamana kadar ilk defa aktif olarak siyaset yapma imkanı bulduğunu ve BDP'nin Türkiye'de yaşanan sorunları dile getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin demokratikleşme için mücadele ettiğini belirten Duman, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana sorunları kimsenin dile getiremediğini savunarak, "Sorunları BDP dile getiriyordu. 2011 Ocak ayında Avcılar İlçe Başkanı seçildim. 9 ay sonra ekim ayında evimde gözaltına alınarak, tutuklandım. Evimin aranması sonucunda evimde suç teşkil edecek birşey elde edilemedi. Tutuklanmama neden olacak birşey bulunamadı. Anayasal, kişisel ve güvenlik haklarımız ihlal edildi" diye konuştu.

Telefon dinlemeleri ve takipler sonucu kendisinin BDP İstanbul İl Başkanlığı'na girdiğinin tespit edildiğini anlatan Duman, kendisinin BDP tarafından yapılan açıklamalara, etkinliklere katıldığını ve partisinin etkinliklerinin polis ve savcı tarafından illegal gösterildiğini ifade etti.

Duman, hukuki olarak hakkında hiçbir illegal delil elde edilemediğini öne sürerek, "Suçluluğumu ispat edecek hiçbir delil yoktur. Hukukun herşeyin üstünde olduğu söylenen bir ülkede 26 aydır, bunlardan dolayı tutukluyum. Bu durum önemli bir hak ihlalidir" şeklinde konuştu.

Bir kısım sanıkların savunmaları alındıktan sonra, duruşma, 14 Kasım Perşembe gününe ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki KCK Davasında Sanıklar Savunmasına Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement