EYT'li vatandaşlar SGK önlerinde yoğunluk oluşturdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

EYT'li vatandaşlar SGK önlerinde yoğunluk oluşturdu

29.12.2022 11:20  Güncelleme: 16:45

Mersin'de emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yapılan açıklama sonrası vatandaşlar, borçlanma ve prim gün sayısı hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlükleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Mersin'de emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yapılan açıklama sonrası vatandaşlar, borçlanma ve prim gün sayısı hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlükleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanmasını yapmak isteyenler SGK il müdürlüklerine gitti.

Kentte EYT ilgili yapılan açıklama sonrası vatandaşlar, SGK önünde yoğunluk oluşturdu.

Akdeniz ilçesindeki SGK binası önüne gelen vatandaşlar, buradaki görevlilerden EYT'nin kapsamı, pirim sayıları ve çalışma süreleri gibi konularda bilgi aldı.

Vatandaşlardan Murat Yıldırım (48), EYT'yi yıllardır beklediklerini anlattı.

EYT kararını sevinçle karşıladıklarını vurgulayan Yıldırım, "Yıllardır bekliyorduk. Hak ettiğimiz bir şeydi, olması gereken buydu. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, kendisine teşekkür ediyoruz. 3 çocuğum üniversitede okuyor. İnşallah bize katkısı olur." ifadelerini kullandı.

Mehmet Yörür de (47) EYT çıkmasaydı 11 yıl daha bekleyeceğini belirterek, "Üzerimizden ağır bir yük kalktı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Çıkan karardan sonra ocakta dilekçemi vereceğim ve emekli olacağım." şeklinde konuştu.

Dilekçe vermeye gelenlerden Gülay Eker (48) ve Tülay Yalçın da (48) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel EYT'li vatandaşlar SGK önlerinde yoğunluk oluşturdu - Son Dakika


Advertisement