İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 13 yılı geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 6 fakülte, 1 hazırlık okulu, 1 de meslek yüksekokuluyla öğrencilerini hayata hazırlandığını belirtti. Çağlar, "3 enstitü, 18 de araştırma ve eğitim merkeziyle hem akademik alanda hem de iş yaşamı noktasında insanımız nitelikli bilgiyle buluşuyor" dedi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001'de kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, bugün yaklaşık 7 bin öğrencisi ve 300'den fazla akademisyenle Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biri olarak hizmet veriyor. Kurulduğu yıl sadece 73 öğrenciyle akademik hayatına başlayan üniversitenin 13. kuruluş yıl dönümü Eminönü yerleşkesinde kutlandı.
Kutlama töreninde İTO Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hasan Erkesim, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, İTO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, üniversitenin akademik kadrosu ve öğrenciler yer aldı.
Törende konuşan Başkan Çağlar, 2001–2002 öğretim yılında İTO'nun büyük bir adım attığını ve "Ben de Türkiye'deki akademik yaşam içerisinde yeni bir soluk olacağım" diyerek 73 öğrenciyle yola çıktığını söyledi.
Çağlar, bugün ise üniversitenin 7 bine yakın öğrencisi bulunduğunu aktararak, "300'den fazla öğretim elemanıyla akademik hayatta her geçen yıl daha derin izler bırakıyoruz. 6 fakülte, 1 hazırlık okulu, 1 de meslek yüksek okuluyla öğrencilerimiz burada hayata hazırlanıyor. 3 enstitü, 18 de araştırma ve eğitim merkeziyle hem akademik alanda hem de iş yaşamı noktasında insanımız nitelikli bilgiyle buluşuyor. Üniversite 13 yılı geride bıraktı. Başta İTO'nun eski Genel Sekreteri İsmail Özaslan olmak üzere emeği olan herkesi şükranla anıyorum. İTO Meclis üyesi olarak bu temelde harcım olmasının gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.
"Her şeyden önce teoriyle pratiği bir araya getiriyoruz"
Üniversitenin ilk günkü azimle yoluna devam ettiğini belirten Çağlar, kendilerini diğer üniversitelerden ayıran büyük bir fark olduğunu, her şeyden önce teoriyle pratiği bir araya getirdiğini vurguladı. Çağlar, söz konusu farkları şöyle sıraladı:
"İlk olarak, öğrencilerimiz doğrudan doğruya iş dünyasının kalbinde eğitim alıyor. İkincisi ise akademisyenlerimiz ve üyelerimiz bir potada buluşuyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi, iş dünyası ile akademiyi bir araya getiriyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren hem İTO yönetimi hem de mütevelli heyeti olarak 'bu potansiyeli nasıl daha ileriye taşıyabiliriz? Bu imkanları nasıl daha da artırabiliriz?' diye düşündük. Ardından yeni projelerimiz hayata geçti.
Bu projelerle üniversitenin bayrağını ileriye taşıma gayretinde olduk. Artık akademisyenlerimiz İTO'ya geliyor, meslek komiteleri toplantılarına katılıyor. Bu sayede sektörel sorunlara ilk elden şahitlik edebiliyorlar. Öğrencilerimizi yurtdışında düzenlediğimiz fuarlara, heyet organizasyonlarına götürüyoruz. Yurtdışı tecrübeleri, bilgileri görgüleri artıyor."
Çağlar, öğrenci koçluğu programına da değinerek, İTO meslek komitesi ile meclis üyelerinin üniversitede uzmanlık alanları doğrultusunda seminer dersleri verdiğini anımsattı. "Dolayısıyla üniversitemiz, Eminönü'ndeki dükkanında iş yapan üyemin fikrini alıp akademi dünyasına aktaran bir platform durumunda" diyen Çağlar, bu nedenle diğer üniversitelerden çok farklı bir hüviyete sahip olduklarını anlattı.
"Piyasa odaklılığını güçlendirmeyi, dijital üniversite ve kampüs uygulamasına hız vermeyi amaçlıyoruz"
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar yaptığı faaliyetlere değinerek üniversitenin hedeflerini şöyle özetledi:
"İngilizce destekli eğitim ve öğretimi bölümler ve programlar bazında yaygınlaştırmak.
Öğrencilerimiz ve mezunlarımızla ilişkileri artırmak.
Piyasa odaklılığı güçlendirmek.
Dijital üniversite ve kampüs uygulamasına hız vermek.
Eğitimde kaliteyi artırmak.
Uluslararasılaşmayı üst seviyeye çıkarmak.
Performansa dayalı akademik ve idari personel istihdamını üst seviyeye çıkarmak.
İtibar ve reyting sıralamasını yükseltmek."
Başkan Çağlar'dan "Şimdi Uzaklardasın" şarkısı
Bu arada 13. kuruluş yıl dönümünü töreninde 10 yıldır üniversitede çalışan 33 akademisyen ve 18 idari personele plaket takdim edildi. Takım ve bireysel spor dallarında başarı gösteren, Türkiye çapında ödül alan öğrencilere ve öğrenci kulüplerine madalyaları verildi.
İstanbul Ticaret Odası Türk Sanat Müziği Korosu da bir konser verdi. Konserde İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Şimdi Uzaklardasın" isimli şarkıyı solo seslendirdi. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › İstanbul Ticaret Üniversitesi Kuruluşunun 13. Yıl Dönümünü Kutluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?