İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı - Son Dakika
Güncel

İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı

İYİ Parti'de, CHP ile yerel seçimlerde iş birliğini savunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un görevden alınması ve Ece Güner'in görevinden istifa etmesinden sonra partinin başkanlık divanında değişiklikler yapıldı. Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Üçok'un yerine Afyon Milletvekili Hakan Şeref Olgun atanırken, Toplumsal Politikalar Başkanlığı'na da Güner'in yerine Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu getirildi.

14.12.2023 17:01  Güncelleme: 17:08

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un görevden alınması ve Ece Güner'in istifasının ardından İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı.

CHP'YE KAPILARI KAPATAN İYİ PARTİ'DE KRİZ

Peş peşe istifaların yaşandığı İYİ Parti'de CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılmama kararı parti içini karıştırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile iş birliğini savunan İYİ Partililer ya istifa etti ya da görevden alındı. İş birliğini savunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alınırken, ittifaktan yana tavır takınan bir diğer isim olan Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner de istifa etti.

İYİ Parti Başkanlık Divanında Değişiklikler Yapıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

BAŞKANLIK DİVANI'NDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Gelişmelerin ardından İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı'ndaki değişiklikleri şu şekilde duyurdu: "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in takdirleri doğrultusunda Partimiz Başkanlık Divanında bazı değişikler gerçekleştirilmiştir. Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok'un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner'in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekaleten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaleten yürütecektir. Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diler; partimizin hedefine emin adımlarla ilerleme kararlılığını bir kez daha vurgulamak isteriz."

İYİ Parti Başkanlık Divanında Değişiklikler Yapıldı

ÜÇOK, ÖZGÜR ÖZEL'LE İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNUYORDU

Üçok, İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in iş birliğini savunuyordu. Üçok'un GİK toplantısında sunduğu bir harita gündeme gelmişti. Buna göre CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede kazanıyordu. CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260'a yakın ilçede belediye başkanlıklarını alıyordu.

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı
Ahmet Zeki Üçok

ECE GÜNER: EN AZINDAN İSTANBUL VE ANKARA'DA İŞ BİRLİĞİ İÇİN MÜCADELE ETTİM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner,İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifinin reddedilmesini doğru bulmadığını söylemişti. Güner, "Bildiğiniz gibi, en azından İstanbul ve Ankara'da iş-birliği için mücadele ettim ve GİK toplantısında bu yönde güçlü şekilde söz almış, cesaretle mücadele etmiş, az sayıda kişiden biriyim. Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek, yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir. Yıllardır 'tek adam sistemine' karşı mücadele ediyorum. Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı
İYİ Parti\'nin Başkanlık Divanı\'nda değişiklikler yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı'nda değişiklikler yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement