İzmir'de Cumhuriyet Kutlaması - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Cumhuriyet Kutlaması

İzmir\'de Cumhuriyet Kutlaması

Cumhuriyetin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilmesinin 90'ıncı yıldönümü İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandı.

29.10.2013 12:09

Cumhuriyetin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilmesinin 90'ıncı yıldönümü İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandı.

İstiklal Marşı ve şehitler anısına saygı duruşunun ardından başlayan törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Yüksel, Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, AK Parti İzmir milletvekilleri Rıfat Sait, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Nesrin Ulema, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve İzmirliler katıldı.

Törende Nezahat Seçil Cengiz adlı öğrenci Cumhuriyet hakkında şiir okudu. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği törende, Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'nun Zeybek gösterisi gerçekleştirdi. İzmir'deki gaziler, öğrenci ve sporcular geçit töreni yaptı. Törende bir konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Cumhuriyetin temel niteliklerini tartışma konusu olamayacağını belirterek, birlik beraberlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİNİ HER TÜRLÜ TARTIŞMANIN ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ

Vali Toprak, Cumhuriyetin değerlerinin ve niteliklerinin korunmasında herkese önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Ülkemizi fedakarlıklarıyla büyüterek bu duruma getiren güzide insanları sevgi ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin dayatılan esaret, küçülme senaryolarının Atatürk'ün önderliğinde reddedilerek, fedakarlık, azim ve inançla destansı bir mücadele sonunda kurulduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Özellikle Cumhuriyetimizi ve temel değerlerini her türlü tartışmanın üstünde tutmamız gerekiyor. Bin yılları aşan devlet geleneğimizin temel yapı taşını, insanı merkeze alan yönetim anlayışı oluşturmaktadır. Cumhuriyetimizin temel niteliklerini hep birlikte şevkle, azimle daha da zenginleştirmemiz gerekiyor. Hepimize önemli görev ve yükümlülükler düşmektedir"

Vali Toprak, Türkiye'nin zorlu bir coğrafyada bulunduğuna vurgu yaparak, birlik ve beraberlik duygusunun artırılması çağrısında bulundu.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK RUHU İÇİNDE KENETLENELİM

Zorlu bir coğrafya olarak bilinen topraklarımızı vatan edinmek için ağır bedel ödediğimizi anlatan Vali Toprak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Binlerce yıldan beri bu topraklar üzerinde kader birliği yaparak, aynı vatan bayrak altında yaşayan vatandaşlarımızı birbirine düşüren oyunları boşa çıkarılmaktadır. Yaşadığımız coğrafya başta olmak üzere dünyanın önemli dönemeçten geçtiğimiz çağımızda birlik ve beraberliğimizi artırmalıyız. Hiçbir ayrıma dayanmayan kardeşliğimizin geçmişi binlerce yıla dayanmaktadır. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğimize önem verelim. Bugüne kadar çok daha büyük sıkıntıların üstesinden gelmeyi başarmışız."

Aziz milletimizin, kardeşlik ve birliğinin ne kadar güçlü temellere dayandığını tüm dünyaya gösterdiğini anlatan Toprak, şunları söyledi: "Değişimleri doğru algılayan ülkelerin insanların günümüz dünyasında da söz sahibidir. Türkiye'nin de dünyadaki gelişmeleri iyi tahlil etmemiz ve adımlarımızı hızlandırmamız gerekmektedir. Bu iddia ve hayallerimizi gerçekleştirmek için gerekli irade ve potansiyel mevcuttur. Milli birlik ve kardeşlik ruhu içinde birbirimize kenetlenerek birlik, beraberlik ve dayanışmamızın önemi gözden kaçırılmamalır."

Türkiye'nin dünya milletler ailesinin saygın bir üyesi haline geldiğini vurgulayan Vali Toprak, EXPO 2020 adayı İzmir'in Kasım ayında gerçekleşecek oylamayı kazanması durumunda büyük yatırımların yapılacağı bir kent haline geleceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Cumhuriyet Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement