Kardeşini ve 3 Aylık Yeğenini Kaybeden Depremzededen Akşener ve İmamoğlu'na: "Eğer Siz Başa Gelirseniz Hesap Soracaksınız. Ben Sizden Başka Bir Şey... - Son Dakika
Güncel

Kardeşini ve 3 Aylık Yeğenini Kaybeden Depremzededen Akşener ve İmamoğlu'na: "Eğer Siz Başa Gelirseniz Hesap Soracaksınız. Ben Sizden Başka Bir Şey...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay ve İskenderun’da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener ve İmamoğlu’na İskenderun Limanı’nda demirli Orhangazi gemisinde bir yurttaş, depremde kardeşinin üç aylık çocuğu ve eşiyle hayatını kaybettiğini belirterek; “Ben üç canımın hakkını helal etmiyorum. Eğer siz başa gelirseniz hesap soracaksınız. Ben sizden başka bir şey istemiyorum. Eğer adalet varsa kardeşim için işleyecek bu adalet” dedi.

11.03.2023 22:05  Güncelleme: 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABER: MAHİR BAĞIŞ- KAMERA:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay ve İskenderun'da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener ve İmamoğlu'na İskenderun Limanı'nda demirli Orhangazi gemisinde bir yurttaş, depremde kardeşini üç aylık çocuğu ve eşiyle kaybettiğini belirterek; "Ben üç canımın hakkını helal etmiyorum. Eğer siz başa gelirseniz hesap soracaksınız. Ben sizden başka bir şey istemiyorum. Eğer adalet varsa kardeşim için işleyecek bu adalet" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay ve İskenderun'da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener ve İmamoğlu, konteynerkentleri, sahra hastanesini, çadırkentleri ve İBB'nin İskenderun Limanı'nda demirli Orhangazi gemisine kadar birçok noktayı ziyaret etti.

İBB'nin İskenderun Limanı'nda demirli Orhangazi gemisine ziyareti sırasında Akşener ve İmamoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Bir klinik psikolog çocuklarla ilgili Akşener'e, "En çok zorlandıkları alan burada bir bağ kurmaya çalışıyorlar şu anda. Bizlerle olabildiğince iletişime geçmeye çalışıyorlar. Evlerinden ayrı kalmak onları çok üzüyor, ailelerinde kayıplar var, bu süreç onları çok yıpratıyor. Oyunlarla uzaklaşmaya çalışıyorlar" bilgisini verdi.

Akşener ve İmamoğlu, daha sonra gemi içerisinde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Bir depremzede Akşener ve İmamoğlu'na şiir okudu.

"ADALET İSTİYORUM BEN"

Bir başka depremzede kadın, kardeşinin üç aylık çocuğu ve karısı ile depremde hayatını kaybettiğini belirterek, "Bir Allah'ın kulu 'al da su iç' demedi. Ben suyunda değilim, bana canlarımı verselerdi yeterdi bana. Onu bile yapmadılar" diye sitem etti. Söz konusu depremzede kadının kardeşi, depremde hayatını kaybeden ailenin fotoğrafını elinde tutarak Akşener'e, "Ben kardeşimin katillerinden hakkımızı istiyorum. Bebeğimizin hakkını istiyorum. 'Ölmek istemiyorum' diye bağırdılar. Sesine ses olmadık. Adalet istiyorum ben. 30 yaşındaydı benim kardeşim" diye konuştu.

"BANA KARDEŞİMİ VERSELERDİ BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM"

Depremzedenin kardeşi ise sözlerine, "Biz dört bacıyız, annem var; babam yok. Gittim, bana benzinin hesabını yaptılar benim canım giderken. Diyorum ki 'ses var, dinleyin', onu bile yapmadılar. Benim annem evde arabanın altına atıyor kendisini. Benim annem 68 yaşında el arabasıyla eşya satarak kardeşimi evlendirdi. Babamın aldığı üç kuruş para ile... Benim bir oğlum bir kızım var, üniversiteye hazırlanıyor çadırda. Oğlum orta okula gidiyor. Hiçbir şey yok. Üçüncü günü muhtar geldi, muhtar diyor ki 'su dağıttık'. Ben su istemiyorum, bana kardeşimi verselerdi başka bir şey istemiyorum. AFAD'ın yaptığı şey bu. Dördüncü güne kadar neredelerdi? Biz de insanız; biz bu devletin, bu bayrağın altında yaşıyoruz" dedi.

"EĞER SİZ BAŞA GELİRSENİZ HESAP SORACAKSINIZ. BEN SİZDEN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM"

Deprem felaketinde hayatını kaybeden yurttaşın kardeşi, "Ben üç canımın hakkını helal etmiyorum. Eğer siz başa gelirseniz hesap soracaksınız. Ben sizden başka bir şey istemiyorum. Eğer adalet varsa kardeşim için işleyecek bu adalet" diye sitem etti. Diğer depremzede ise, "Bunu hak etmediler, bu bebek bunu hak etmedi. Ben ilk defa hala oldum, başka da hala olmayacağım. Benim de bir tane kardeşim vardı. Onu da benden aldılar. 'Ölmek istemiyorum' diye diye can verdi benim yeğinimle kardeşim. Bunu videoya çekti sahil güvenlik... Seslerini de duydular, katillik değil mi bu?" diye konuştu.

"ENKAZLARA KİREÇ ATTILAR, BU BİZE SAYGISIZLIK"

Hayatını kaybeden ailenin bir başka yakını ise "Sesimize ses olun, biz başka bir şey istemiyoruz, enkazımıza kireç attılar. Canlarımızın üstüne kireç attılar. Bu bize saygısızlık, bu bize küfür" dedi.

Akşener, söz konusu aileye sarılarak destek oldu ve "Takip edeceğim, kardeş acısını da tattım; evlat acısını da ablam tattı. Evlat acısı çok zor. Annenizin elinden tutun" dedi.

Kardeşini ve 3 Aylık Yeğenini Kaybeden Depremzededen Akşener ve İmamoğlu\'na: "Eğer Siz Başa Gelirseniz Hesap Soracaksınız. Ben Sizden Başka Bir Şey...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kardeşini ve 3 Aylık Yeğenini Kaybeden Depremzededen Akşener ve İmamoğlu'na: 'Eğer Siz Başa Gelirseniz Hesap Soracaksınız. Ben Sizden Başka Bir Şey... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement