Türkiye Vodafone Vakfı'nın 'Girişimcilikte Önce Kadın' projesi kapsamında 10 ilde Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim alan kadın kursiyerler girişimci olmak için yarışacak.
Türkiye Vodafone Vakfı'nın projesi Kayseri'de tanıtıldı. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, Kayseri Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan ve Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat ile proje ortakları ve kadın kursiyerler katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat, günümüzde doğru bilgiyi doğru zamanda kullana ülkelerin rakiplerine karşı fark yarattığını belirterek, şöyle dedi
'Toplumların gelişmişliği ve refah düzeyi için en önemlisi doğru bilgiyi doğru zamanda kullanmaktır. Bunu yapan toplumların diğerlerine üstünlük sağlayacağı herkes tarafından biliniyor. Kadınların ekonomiye katkı sağlamalarını, ülkemizin gelişmişliğine katkı sağlayacağını bugün konuşuyor olmamız bu konuda ne kadar geç kaldığımızı gösteriyor.ö
'PROJE İLE 10 BİN KADINA GELİR KAPISININ AÇILACAKö
Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan ise Vadofone olarak ekonomiye ve istihdama katkı sunan projeler hazırladıklarını ifade etti. Yeni hedefin 20 ilde 20 bin kadın olduğunu dile getiren Deegan, şu an için proje ile 10 bin kadına gelir kapısının açılacağını belirtti. Deegan, 'Geçen yıl yaptığımız çalışmalarla ekonomiye 15 milyon artı değer kazandırdık. Ekonomik büyümeyi teşvik etmek yaptığımız sosyal projelerimizi de önemsiyoruz. Girişimcilikte önce kadın projemizle 20 bin kişiye ulaşma hedefimiz var. Kayseri'de daha şimdiden bin 200 hedefine ulaştık ve mutluyuzö diye konuştu.
'HEDEFLERİNİ YÜKSEK TUTAN ÜLKELER EN BAŞTA KADINLAR İÇİN ÜRETİM YAPIYORö
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları da tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada hedeflerini yüksek tutan ülkelerin en başta kadınlar için üretim yaptığını, bu yönde olanaklar sağladığını söyledi. Abdulhakimoğulları, 'Bizler de bu amaçla kadın üretimini arttırmak için bu hedef içerisindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Halk Eğitim Merkezler, Olgunlaşma Enstitülerinde 3 bin 56 alanda yaklaşık 44 milyon kursiyere eğitim vermeyi sağladık. Bu eğitim verilen kursiyerlerin yüzde 60'ını kadınlar oluşturmaktadır. Bunun yanında 2007 yılında 1.8 olan Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranı, 2016 yılında yüzde 5.7'ye yükselmiştir. Bu proje sayesinde de Halk Eğitim Merkezlerinden eğitim alan kadınlarımızın ürünlerini değerlendirebilecek ve internet üzerinden de satıp, ekonomiye katkı sağlayabileceklerö diye konuştu.
KAYSERİ'NİN DÜNYACA ÜNLÜ SOĞANLI BEBEKLERİ SERGİLENDİ
Tanıtım toplantısında 'Girişimcilikte Önce Kadınö projesi kapsamında başarıya ulaşmış girişimci kadınları hikayeleri de tanıtım filmleri ile gösterildi. Diğer yandan toplantının yapıldığı salon girişinde de projeye katılan ve aldıkları eğitimlerin ardından el emeği göz nuru eserler ortaya koyan kadın girişimciler de ürünlerini sergiledi. Sergide özellikle Kayseri'nin dünyaca ünlü Soğanlı Bebekleri de dikkat çekti. Kadın girişimcilerin yaptıkları ürünleri internet sitesi üzerinden satışa sunduğu proje kapsamında kursiyerler arasında da 'Girişimcilik Yarışmasıö düzenleneceği ifade edildi. Buna göre dereceye girenlere 3 bin TL ile 15 bin TL arasında para ödüllerinin verileceği yarışmaya Girişimcilikte Önce Kadın Projesi'nin bu yıl uygulandığı Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivas illerindeki kadın kursiyerler katılabilecek. Başvuruların ise Ağustos ayına kadar devam edeceği ifade edildi.
Son Dakika › Güncel › Kayseri Kadınlar 10 Ilde Girişimci Olmak Için Yarışacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?