Mardin'deki feci kazada şehit olan polisle ilgili kahreden detay! Bir hafta önce tayini çıkmış - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki feci kazada şehit olan polisle ilgili kahreden detay! Bir hafta önce tayini çıkmış

Mardin'de freni boşalan tırın kalabalığa dalması sonucunda 20 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 26 kişi ise yaralandı. Kazada şehit düşen polis memuru Yahya Ergin'le ilgili ortaya çıkan ayrıntı ise yürek yaktı. 1 çocuk babası Ergin'in bir hafta önce Tekirdağ'dan Mardin'in Derik ilçesine tayin olduğu öğrenildi.

21.08.2022 05:26  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün akşam saatlerinde Mardin'in Derik ilçesinde akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada, freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Toplanan kalabalığın arasına arkadan gelen freni patlamış başka bir tır daldı.

20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Katliam gibi kaza sonucu 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi ise yaralandı. Olayın gerçekleşmesinin ardından Mardin'e doğru yola çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamalarında hayatını kaybedenlerden birisinin, olay yerinde yaralılara yardım etmek isteyen bir polis memuru olduğunu açıkladı. Ayrıca olayla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatıldı.

3 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden 20 kişiden İsa Ayebe (40), İrfan Aktaş (40) ve İbrahim Has (75), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Mahmut Demirtaş ve Kaymakam Evren Çakır'ın da katıldığı cenaze töreninden sonra Derik İlçe Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Mardin haberi! DERİK'TEKİ KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERDEN 3'Ü TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT POLİS, 1 HAFTA ÖNCE DERİK'E TAYİN OLMUŞ

İlk kazaya müdahale sırasında şehit olan polis memurunun kimliği de belli oldu. Kazada hayatını kaybeden polis memuru Yahya Ergin'in 1 hafta önce Tekirdağ Şarköy'den Mardin'in Derik ilçesine tayin olduğu belirtildi. Çanakkale Ezine doğumlu olan 33 yaşındaki polis memuru Ergin'in 1 çocuk babası olduğu ve TEM Şube Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenildi. Ergin için Mardin Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Mardin haberi! DERİK'TEKİ KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERDEN 3'Ü TOPRAĞA VERİLDİ

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Öte yandan, törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş ve şehidin ailesi ile mesai arkadaşları katıldı.

Törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, dua etti. Şehidin eşi ve görev arkadaşları, tören sırasında gözyaşı döktü. Törenin ardından şehit polisin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa konularak Çanakkale'ye gönderildi.

Mardin'deki feci kazada şehit olan polisle ilgili kahreden detay! Bir hafta önce tayini çıkmış
Mardin\'deki feci kazada şehit olan polisle ilgili kahreden detay! Bir hafta önce tayini çıkmış
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'deki feci kazada şehit olan polisle ilgili kahreden detay! Bir hafta önce tayini çıkmış - Son Dakika


Advertisement