Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek! Kararlara uymayanlara ceza yolda - Son Dakika
Güncel

Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek! Kararlara uymayanlara ceza yolda

Keşan'ın Kadıköy Barajı'nda kuraklık nedeniyle su seviyesi yüzde 10'a kadar düştü. İlçenin 2,5 aylık suyunun kaldığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Yaşanan kuraklık nedeniyle su kullanımına yönelik 30 Nisan 2023 tarihine kadar tedbirler alındığını, kararlara uymayanlara 'kabahatlar kanunu'ndan ceza kesileceğini söyledi.

16.03.2023 09:55  Güncelleme: 13:47

Son yılların en kurak kışını geçiren Türkiye'de, barajların doluluk oranı ciddi oranda azaldı. Yeterli yağış alamayan bazı bölgelerde ise kritik seviyelere inen barajlar alarm veriyor. Edirne'nin Keşan ilçesinin içme ve kullanma suyunun temin edildiği Kadıköy Barajı'ndaki doluluk oranı da yüzde 10'a kadar düştü. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bir takım tedbirler alındığını duyurdu.

"TASARRUF SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ"

Akan her damla suyun önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Helvacıoğlu, "Sadece Keşan Belediyesinin önlemler alması asla yeterli değil. Vatandaşlarımız ve kentin tüm paydaşları ile bir tasarruf seferberliği başlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek

"2,5 AYLIK SUYUMUZ KALDI"

Helvacıoğlu, Kadıköy Barajı'nda su miktarının kritik seviyelere düştüğünü aktardı. Yağışların yetersiz kaldığını, kuraklıkla mücadele kapsamında belediye olarak bir dizi önlemler alacaklarını belirten Helvacıoğlu, şunları kaydetti: "Kadıköy Barajı'nda yaklaşık 5 milyon metreküp su bulunuyor, yağış olmazsa 2,5 aylık suyumuz kaldı. Önlem paketimizi belediye encümenimize sunacağız. Bu kapsamda konut ve işyeri önlerinin ve içlerinin hortumla yıkanmaması, yüksek su tüketimi olan sanayi tesislerinde mevcut kullanımlar göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesi olacak. Halı ve kilim yıkamaları, şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkanması yasaklanacak, oto yıkama işletmelerinde su tüketiminin maksimum aylık 20 metreküp ay olarak uygulanacak. Halı yıkama hamam, tuvalet ve benzeri su tüketimi yüksek olan yerlerde ön ödemeli sayaç takılacak.

Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek

"KARARLARA UYMAYANLAR HAKKINDA CEZAİ İŞLEM YAPILACAK"

Alınacak bu kararlar su kaynağı rezervinin yeterliliğine göre belediye encümenince yeniden değerlendirilmek üzere 30 Nisan'a kadar geçerli olacak. Kontrol ve denetimler belediyemizin ilgili müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Belediye encümenince su tasarrufuna yönelik alınacak bu kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nca cezai işlem yapılacak."

Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek
Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek
Keşan\'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek! Kararlara uymayanlara ceza yolda
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşan'da kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlandırma getirilecek! Kararlara uymayanlara ceza yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • hüseyin Bektaş: yıllarca o koltukta otururken aklın nerdeydi yumurta dayanınca cezayı vatandaşa yükle ne güzel dünya 15 4 Yanıtla
  • haydar topçu: Zamanın da tedbirlerin alınması gerekir 18 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: Bu gidişle tahretlenemiyeceğiz 17 0 Yanıtla

Advertisement