Kılıçdaroğlu.Uşak Şeker Fabrikası'na Sahip Çıkın "Kılıçdaroğlu Terör İçin Başbakan Erdoğan'a... - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu.Uşak Şeker Fabrikası'na Sahip Çıkın "Kılıçdaroğlu Terör İçin Başbakan Erdoğan'a...

Kılıçdaroğlu.Uşak Şeker Fabrikası\'na Sahip Çıkın "Kılıçdaroğlu Terör İçin Başbakan Erdoğan\'a...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları başkanlığı seçimi, özelleştirme kapsamında olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda sendika temsilcileri ve işçilerle görüşme yapmak ve Ulubey kanyon Festivali'ne katılmak için...

03.06.2012 00:24

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları başkanlığı seçimi, özelleştirme kapsamında olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda sendika temsilcileri ve işçilerle görüşme yapmak ve Ulubey kanyon Festivali'ne katılmak için Uşak'a geldi. Saat 16.00'da Uşak'a gelerek seçim otobüsüyle halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kollarınca coşkuyla karşılandı. Parti otobüsünün ön kapısı açılmayınca Kılıdaroğlu orta kapıdan indirildi. Kalabalık partililer arasında yoğun güvenlik önlemleri altında güçlükle salona giren Kılıçdaroğlu, partilerle selamlaştı. Kısa bir dinlenmenin ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu'na yakın olmak isteyen partililer kürsünün önünde izdihama yol açtı.

Partisinin ilk defa gençlik kolları kongresine katılan Kılıçdaroğlu, "Gençler ne yapıyor? Dertleri nedir? Gençler okuyabiliyor mu? Beslenebiliyorlar mı? İş olanağına kavuştular mı? Bu konular AKP de yok, sadece bizde var. 'İnsanın rengi ne olursa olsun, dini ne olursa olsun inancı ne olursa olsun, ona insan olarak bakarız' sorunlarına çözüm buluruz. Sosyal demokrasinin birinci evrensel kuralı hiçbir yurttaş arasında ayrım yapmamaktır. Bizim amacımız herkesi kazanarak büyük iktidar girişimini yapmaktır. İkincisi insanı sevmektir. İnsana saygı duymaktır. Kimseyi ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz. İnsan haklarına saygılı olacağız. Düşünce özgürlüğüne her zaman her yerde izin vereceğiz. Özgürlüğü savunacağız. Bir ülkede baskı varsa medya baskı altındaysa yargı bağımsız değilse çok şeye gebeyiz demektir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 3 büyük devrimini CHP gerçeşleştirmiştir. Cumhuriyeti kurmuş, çok partili rejimi getirmiş ve sosyal demokrasiyi oluşturmuştur. Şimdi 4'ncü devrime hazırlanıyoruz demokrasi ve özgürlükle ilgili demokrasiyi bu ülkeye getireceğiz" dedi.

Demokrasi ve özgürlük baskıcı rejimlere karşıdır. Bu ülkede medya baskı altındaysa, gazeteci hapse atılıyorsa, buna karşı çıkacak olan sosyal demokrasidir diyen Kılıçdaroğlu, "Sosyal demokrat gençler neden işsizim diyerek sormak zorundadır. Ben niye işsizim diye gençler kendi kendine sorsun. Türkiye büyüyor diyorlar gençler işsiz. Elin parası ile büyümeye kalkar, herşeyi dışarıdan getirir ithalat yapmazsanız işsizlik sorununu çözemessiniz. Üreten bir Türkiye'yi ileriye götürmek için yola çıkan tek parti CHP'dir. Gençlere bir sözüm var bu düzeni değiştireceğiz. Üretenden halktan yana alın teri dökenlerden yana bu fırsatı değiştireceğiz. Emekli, işçi, memur memnun herkesin memnun olduğu bir düzenden memnun olmayan masa sandalyaye atıp rantiye kesimidir. Birilerinin paraları ile siz büyürseniz önce haysiyetinizi sonra bağımsızlığınız kaybedersiniz. Çiftçi üretecek, sanayici üretecek mallarını satacak Türkiye bunu yapabilecek güçtedir. Türkiye'nin dinamikleri siyasilerin dar alanına sıkışmış durumdadır. Dar alana sıkışan dnamikleri özgür bırakalım" diye konuştu.

Türkiye çözülmesi gereken en önemli iki sorunun işsizlik ve terör olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bu iki sorunu AKP 10 yıldır çözemedi sorunlar büyüdü, işsizlikte büyüdü, terörde büyüdü. Hergün bir şehit haberi ile karşılaşıyoruz. Şehit anne ve babalarına söz verdim. Bana niye çözmüyorsun dediler. Biz iktidar değiliz, güç iktidarda AKP'de dedim. Erdoğan'la görüşeceğiz. Hiçbir yurttaşımın burnu kanamasın. Hiçbir anne ağlamasın. Niye bu cennet vatanda beraber yaşamıyoruz. 1000 yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Batının ve egemen güçlerin tuzağına neden düşüyoruz. Başbakana yol haritasını anlatıp gelin beraber çözelim sorunu diyeceğim. Hiç kimse bu sorunun dışardan çözülmesini isteyemez."

GENÇLERLE YENİ BİR DİLLE KONUŞMALIYIZ

Gençler bugünden ülkenin sorunlarını ve çözümlerini bilmelidir diyen Kılıçdaroğlu, "Gençlerin önünü açarsak siyasette söz söyleyen sözü dinlenen bir konuma getireceğiz. Üniversiteye giden gençlerimiz YÖK belasını ortadan kaldıracağız. Gençlerimiz kendi üniversitesinde söz sahibi olacak. Gençlere yönetmesini öğreteceğiz yönetilmesini değil. Biz demokrasiye inanan gençlere önem veren bir partiyiz. Programımızda her yıl en az 10 bin kişi yurtdışına doktoraya gönderilecek. Türkiye'nin değeri 5 yıl içinde 5 kat artacak. Gençleri hoşgörü ile karşılayın onları baştacı yapın. Çünkü CHP'yi liderliğe gençlerimiz taşıyacak. Bunu yapabilecek tek adres CHP'dir" dedi.

Uşak'ın sosyal demokrat ve alınterinin kalesi olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Uşak meclise bir milletvekili gönderdi. Sadece Uşak'a değil Türkiye'yi parlementoda temsil eden kadın milletvekillerimizden birisi Dilek Akagün Yılmaz. Bir kişi yetmez bize. 3 olsun diyor musunuz. Gençleri kadınları ile sosyal demokratların kalesidir Uşak. Kadınlara seçme seçilme hakkı veren tek parti CHP'dir. Biz yenilikçi özgürlükçü adaletten yana bir partiyiz. Değişim ve dönüşümden yana bir partiyiz. Beraber çalışacağız. Her dakika her saniyemi bu ülkenin çıkarları için harcıyorum ve hakkımı helal ediyorum" dedi.

Partide yeni üyelere rozet takan Kılıçdaroğlu, özelleştirme kapsamında bulunan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'na geçerek, Fabrika Müdürü Erem Meydanlı ve Şeker-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Kenan Tatar ile görüştü.

UŞAK ŞEKER FABRİKASI'NA SAHİP ÇIKIN

Uşaklılardan şeker fabrikasına sahip çıkmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Uşak Şeker Fabrikası'nın korunmaya alınması lazım. Çünkü fabrikanın bir özelliği var. Türkiye'nin ilk şeker fabrikası. Anadolu kentinde insanlar biraraya gelerek fabrika kurmuşlar. Uşaklı işadamlarının bu fabrikaya sahip çıkması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu'na Fabrika kurucusu Nuri Şeker'in torunu Mehmet Şeker tarafından fabrikanın ilk kuruluş fotoğrafı hediye edildi.

ULUBEY KANYON FESTİVALİ

Uşak'ın Ulubey ilçesinde bu yıl 7'incisi kutlanan Kanyon Kültür ve Turizm Festivali'ne katılan Kılıçdaroğlu, Ulubey Belediyesi Hizmet Binası'nı hizmete açarak Kanyon Festival alanına geçti. Burada kadın cirit takımının cirit gösterisini izleyen Kılıçdaroğlu, ardından kanyonuna inerek seyir terasından dürbünle kanyonu izledi. Daha sonra Anfi Tiyatroya geçen Kılıçdaroğlu, Ulubeylilere seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "ABD'deki Arizona kanyonundan sonra dünyanın uzunluk bakımından ikinci büyük kanyonuna sahip olan Türkiye bunun farkında değil. Bu başka ülkede olsaydı her yer tanırdı. Biz tanıtıma katkımız olsun diyerek geldik. Aynı güzellikte Türkiye'nin işlk bayan cirit takımı da Uşak'ta. Bunların en iyi şekilde tanıtılması gerekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu.Uşak Şeker Fabrikası'na Sahip Çıkın 'Kılıçdaroğlu Terör İçin Başbakan Erdoğan'a... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement