Kilis, Avrupa'nın Triko Üretim Merkezlerinden Biri Olacak - Son Dakika
Güncel

Kilis, Avrupa'nın Triko Üretim Merkezlerinden Biri Olacak

Kilis, Avrupa\'nın Triko Üretim Merkezlerinden Biri Olacak

Trikotek, 8 milyon ABD doları yatırımla Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Kilis'in ilk modern entegre üretim tesisi olan Elyaftriko adlı fabrikasını faaliyete geçirdi.

05.11.2014 13:52  Güncelleme: 13:56

Küçükler Holding grup şirketlerinden Trikotek'in Kilis'teki Elyaftriko adlı triko üretim tesisi, 05 Kasım 2014 tarihinde T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı resmi törenle açıldı. Siyaset ve iş dünyasından isimlerin de katıldığı törene Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ile Trikotek ve Elyaftriko Yönetim Kurulu Başkanı Münir Can ev sahipliği yaptılar.

Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Elyaftriko üretim tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kilis ve bölgesinde gerek istihdam gerek ekonomik açıdan yaratacağımız katma değerden dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye'nin gelişen potansiyeline paralel olarak Trikotek'in sergilediği başarı sonucu, Kilis'e yeni bir üretim tesisi daha kurulmasına karar verdik. İstanbul, Bangladeş ve Batman'daki yatırımlarımıza bir yenisini daha ekleyerek Kilis'e bu modern üretim tesisini kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kilis'teki bu yeni yatırımımızla birlikte, Trikotek olarak 2015 sonunda toplam 60 milyon ABD doları ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hedeflenen bu ihracat rakamının 20 milyon ABD dolarını Kilis'teki üretim tesisimizden gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kilis'teki fabrikada üretilecek ürünler başta Avrupa olmak üzere toplam 6 ülkeye ihraç edilecek. İlk etapta 200 Kilisli gence istihdam sağlayan fabrikamız, tam kapasite üretime geçtiğinde 500 kişiye iş imkânı sunacak. Kilis'te yeni üretim tesisimiz de dâhil olmak üzere Trikotek olarak toplam istihdam sayımız 2000'e ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin 2023 yılı vizyonu doğrultusundaki 500 milyar ABD doları ihracat hedefine ulaşılmasına yönelik katkılarımızı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Trikotek olarak 200 milyon ABD doları ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yine bu rakamın 100 milyon ABD dolarlık kısmını Kilis'teki üretim tesisimizden gerçekleştirmeyi öngörüyoruz. Markalı ihracat tarafında ise 2023 yılında LC Waikiki olarak, 2 milyar ABD doları değerinde ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımımızla birlikte, Kilis bundan böyle Avrupa'nın triko üretim merkezlerinden biri olacak" dedi.

"Türkiye tekstil ihracatı, 2014 yılının ilk yarısında, 2013 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 8,7 oranında artarak 4,5 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşirken, konfeksiyon ihracatı yüzde 12,1 oranında artış gösterdi ve 8,4 milyar ABD dolarından 9,4 milyar ABD dolarına ulaştı" diyen Vahap Küçük, Türkiye'nin 2023 vizyonunun en önemli konularından biri olan ihracatı artırma hedefine Kilis'te faaliyete geçirdikleri modern tesisle katkıda bulunacaklarını belirtti.

8 milyon ABD doları yatırım yapıldı

Kilis'in tarihte İpek Yolu üzerinde bulunan önemli bir merkez olduğuna da dikkat çeken Vahap Küçük, Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik başarı ile birlikte bugün Kilis'in, layık olduğu konuma yeniden kavuşmakta olduğu görüşünü paylaştı. Trikotek olarak, Kilis ve bölgesinin hammaddeye erişim kolaylığı, Kilis'teki lojistik imkânların genişliği, kentin genç ve üretken bir nüfusa sahip olması, Kilis yerel yöneticilerinin destek ve teşviki gibi nedenlerden dolayı Kilis'e yatırım kararı aldıklarını belirten Vahap Küçük, 6 ay gibi kısa bir sürede inşaatını tamamladıkları fabrika için toplamda 8 milyon ABD doları yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi ve bunun yerel tedarikçilerin de devreye girmesiyle birlikte bölgeye daha fazla katma değer olarak yansıyacağını hatırlattı.

Dünyaca ünlü markaların vitrinlerinde yer alacak

1994 yılından bu yana triko ve örme-konfeksiyon alanında faaliyet gösteren ve bir Küçükler Holding kuruluşu olan Trikotek, yeni fabrikası ile Kilis'i başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın ünlü markalarının triko üretim üslerinden biri olarak konumlandırmayı hedefliyor. Kilis'te üretilen triko ürünler başta Bershka, Debenhams, H&M, LC Waikiki, Mango, Massimo Dutti, Pull & Bear, Tommy Hilfiger, Top Shop ve Zara gibi dünyanın önde gelen hazır giyim markalarına sunulacak.

Fabrika, Kilis'te örnek teşkil edecek

Trikotek Yönetim ve Elyaftriko Yönetim Kurulu Başkanı Münir Can yaptığı konuşmada, "Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 bin m2 kapalı, 9 bin m2 açık alan olmak üzere, toplam 20 bin m2 alan üzerine inşa edilmiş ve sertifikalandırılmış olan fabrikamız çevre dostu özelliklere sahiptir. Kilis'te bu fabrikada uygulamaya geçirdiğimiz standartların bölgede gelecekte inşa edilecek tüm üretim tesisleri için örnek teşkil etmesini umuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kilis, Avrupa'nın Triko Üretim Merkezlerinden Biri Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement