Kıtaları Birleştiren Yüzücü İçin Boğaz Trafiği Bir Saat Duracak - Son Dakika
Güncel

Kıtaları Birleştiren Yüzücü İçin Boğaz Trafiği Bir Saat Duracak

Kıtaları Birleştiren Yüzücü İçin Boğaz Trafiği Bir Saat Duracak

"dünyayı Birleştirme" sloganı ile yola çıkıp dalış elbisesi ve koruma olmadan Cebelitarık ile Bering Boğazı'ndaki dondurucu soğukta buzullar ve balinalar arasında yüzerek kıta geçen Arjantinli yüzücü Matias Ola için 2 Ekim Çarşamba günü İstanbul...

18.09.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"dünyayı Birleştirme" sloganı ile yola çıkıp dalış elbisesi ve koruma olmadan Cebelitarık ile Bering Boğazı'ndaki dondurucu soğukta buzullar ve balinalar arasında yüzerek kıta geçen Arjantinli yüzücü Matias Ola için 2 Ekim Çarşamba günü İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği bir saatliğine duracak.

21 yıldır yüzme sporu ile uğraşan ve amacı uğruna Arjantin'den Rusya'ya kadar farklı iklimlerde yüzen Matias Ola, 2 Ekim'de Emirgan İskelesi'nden Kanlıca İskelesi'ne yüzerek geçecek ve bu yüzüşü ile Avrupa-Asya etabını tamamlamış olacak.

Çocukluk döneminde yakalandığı astım hastalığı sonrasında doktorunun yüzme tavsiyesiyle yola çıkan ve üniversite hayatı da dahil zamanının tümünü açık deniz ve soğuk sularda yüzerek geçiren Matias Ola, Fas'tan İspanya'ya Cebelitarık Boğazı geçiş, 86 km'lik Bering Boğazı geçiş, Rusya'dan Alaska'ya geçiş, Papua Yeni Gine'den Endonezya Jayapura'ya geçiş, Ürdün Aquaba'dan Mısır'a geçiş etaplarını tamamladı. Matias Ola, Avrupa'dan Asya'ya Türkiye ve Arjantin'de Tierra del Fuego'dan Isla de los Estados adası geçişlerini yapacak.

Guinness rekoru ekibinin de yakından izlediği Matias Ola, gazetelere kendisi hakkında şu bilgileri veriyor: "21 yıldır yüzüyorum. Benim çocukluk döneminde astımım vardı. Doktorum yüzme tavsiye edince başladım ve 3-4 yıl boyunca Arjantin birçok yerinde ile yüzdüm. Daha bilimsel ve açık diye havuz yarışlarını bırakıp denize geçtim. Açık denizlerde buzulların arasında deniz aslanları, balinalar ile yüzdüm. Çok farklı deneyimdi. Gelecek yıl, 2014'te, Everest dağında bir eriyik göl var orada yüzmeyi hedefliyorum."

HE - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıtaları Birleştiren Yüzücü İçin Boğaz Trafiği Bir Saat Duracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement