Kocaeli Büyükşehir'den Türkiye'ye Örnek "Hamle" - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Büyükşehir'den Türkiye'ye Örnek "Hamle"

Kocaeli Büyükşehir\'den Türkiye\'ye Örnek "Hamle"

36 bin 500 ilköğretim öğrencisine düzenlenen törenle satranç takımları ve kitapları hediye edildi

18.04.2013 16:45  Güncelleme: 16:46

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun tabana yayılması amacıyla başlattığı Spor Okulu Projesi'nin ardından Türkiye'ye örnek yeni bir hamle gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun sporu tabana yayma talimatıyla Kocaeli genelinde eğitim gören ve bu yıl ilkokula başlayan 36 bin 500 çocuğa satranç takımı ve satranç kitabı dağıtımı başlatıldı. "Doğru Hamlede Buluşalım" adını taşıyan ve geçen hafta Gebze'den start alan Satranç Dağıtım Projesi için önceki gün (Çarşamba) İzmit'te ikinci bir tören düzenlendi. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bugün Türkiye'ye örnek bir hamle yapıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

ÇOCUKLARIN YANINDA OLDULAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen satranç dağıtım töreni Hasan Gemici Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kağıtspor Kulübü Satranç Branşı Sorumlusu İslam Yücel, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Murat Aydın katıldı.

Törende 12 ilçe ilköğretim okullarından gelen öğrencilerin yanı sıra veliler de yer aldı. Tören öncesinde çocuklara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi satranç özel tişörtü hediye edildi.

HALK OYUNU GÖSTERİSİ RENK KATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan töreni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Halk Oyunları ekibinin Artvin Yöresi oyunu takip etti.

SPOR VE SPORCUNUN YANINDA OLAN BAŞKAN

Törende ilk konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar gerçekleştirdiği çalışmalarla spor ve sporcunun her zaman yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Çintimar, "Eğer 2020 Olimpiyatlarını hedefliyorsak, Satranç Dağıtımı gibi organizasyonların sayısını arttırmalıyız" dedi.

SATRANÇ DAĞITIMI HİZMETİN YENİ HALKASI

Büyükşehir Belediyesi'nin satranç dağıtım organizasyonun proje ortaklarından biri olan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar için bilgisayar dağıtımı, spor tesisleri ve spor okulları gibi birçok önemli hizmeti gerçekleştirdiğini, satranç dağıtımının da bu hizmetlerin yeni bir halkası olduğunu kaydetti.

GÜLKIZ TÜLAY'DAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Satranç Dağıtım töreninde Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay da bir konuşma yaptı. Böylesine önemli bir projede Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Tülay, "Kocaeli'de gerçekleştirdiğimiz bu proje Türk satrancının altın projeleri arasına girecek çalışmanın ilk hamlesidir. İlk dağıtımı Gebze'de Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirdik. Bakanımızın bu projeyi bir memleket meselesi olarak görmesi ve böyle yorumlaması bizim için bir onurdur. Kocaeli'nden tüm Türkiye'yi sarmasını umut ettiğimiz bu projeyi hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇOCUKLARA SESLENDİ

Törende son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Salondaki çocuklara seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizim çocuklarımız dünyanın en güzel, en akıllı çocukları. Size ne yapsak az" dedi. Geleceği çocukların aydınlatacağını, güçlü Türkiye'nin yöneticilerinin bugünün çocukları olacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Sizler bu ülkeye yeni hamleler yapacaksınız. Bu ülkeyi bizlerden daha da iyi yöneteceksiniz. Bizler de sizin en iyi şekilde yetişmeniz için elimizden geleni yapacağız. İşte bu satranç takımlarını da bunun için sizlere hediye ediyoruz. Bugün Türkiye'ye örnek bir hamle yapıyoruz" dedi .

GELECEĞE YAPILAN ANLAMLI HAMLE

Konuşmasında "Sevgili çocuklarım sizi çok seviyorum" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çok çalışarak taşıyabilirsiniz. Bugün sizlere verdiğimiz satranç takımlarınız da geleceğinize yapacağınız hamlelerin ilk adımı olsun" dedi. Başkan Karaosmanoğlu satranç dağıtımının sadece çocuklara yönelik olmadığının altını çizerek, bu projenin aile ve öğretmenleri de kapsadığını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda öğretmenlere seslenerek, çocuklara satranç öğretmelerini istedi.

SEMBOLİK DAĞITIM YAPILDI

Konuşmanın ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, proje ortaklarıyla birlikte sembolik olarak çocuklara satranç takımları ve satranç kitaplarını verdi.

ÜNLÜ USTALARLA ÇOK MASA GÖSTERİ MAÇI

Törende ünlü satranç ustalarının katıldığı "Çok Masa Gösteri Maçı" gerçekleştirildi. Bayan Milli Takım Antrenörü Adrian Mihalcisin, Gençler Milli Takım Kaptanı George Morh, Baş antrenör Mihail Guravich ve 16 yaş Dünya Şampiyonu Emre Can, çocukların yanına giderek ilk hamleyi gerçekleştirdi ve gösteri maçını başlattı. Çocukların usta öğreticilerle gerçekleştirdiği maçı bir süre Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay birlikte takip etti.

OCAK AYINDA PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli 23 Ocak 2013 tarihinde imzaladıkları protokolle projenin ilk adımını atmışlardı.

Protokol kapsamında; İlkokula başlayan tüm çocuklara toplamda 36.500 adet satranç takımı ve satranç kitabı dağıtılacak, ayrıca ilgili sınıf öğretmenleri eğitilecek ve satranç ders olarak işlenebilecek. Önümüzdeki yıllarda da aynı programda devam edecek olan proje, Türk Satrancının altın projeleri arasındaki yerini şimdiden aldı. 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde Kocaeli genelinde ilkokula başlayan birinci sınıftaki tüm öğrenciler, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan müfredata göre satranç eğitim çalışmalarından yararlanabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Büyükşehir'den Türkiye'ye Örnek 'Hamle' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement