Kocaeli'de 2 Yılda 711 İtfaiye Eri Eğitildi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de 2 Yılda 711 İtfaiye Eri Eğitildi

Kocaeli\'de 2 Yılda 711 İtfaiye Eri Eğitildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 25. Gurubun eğitimlerini de tamamlayarak 711 itfaiye erine eğitim vermiş oldu.

26.11.2012 13:53

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verilen İtfaiyeci Eğitimlerinde 25. Grubun eğitimleri tamamlandı.

SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Sekapark 2. Etapta bulunan Özsar Restaurant'ta yapılan sertifika törenine İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Birim Amirleri ve Eğitim Birimi personeli katıldı.

TBB'YE TEŞEKKÜR

Sertifika töreninde konuşan İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, yapılan eğitimin önemine vurgu yaparak, itfaiyecilerin zorlu görevleri karşısında sürekli eğitimlerden geçerek hizmet kalitesinin arttırılmasını istedi. Kara, İtfaiyecilerin bu kutsal görevi ifade ederken kişisel güvenliklerini ön planda tutmaları gerektiğini belirterek, kursiyerlere hediye edilen Kişisel korunma ekipmanları için de Türkiye Belediyeler Birliği'ne teşekkür etti.

711 İTFAİYE ERİ EĞİTİLDİ

2010 yılında başlanan proje kapsamında şimdiye kadar 711 İtfaiye Eri, eğitim almış oldu. Türkiye Belediyeler Birliği'nin belediye personeline yönelik birçok eğitimi, Belediye Akademisi tarafından organize ediliyor. İtfaiye personeline yönelik yapılacak eğitimler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine giden Türkiye Belediyeler Birliği, İtfaiye Eğitim Merkezinde yapılan eğitimlerin 2013 yılında da sürdürülmesi için çalışma başlattı.

İTFAİYE GİYSİSİ VE EKİPMAN VERİLİYOR

İtfaiyeciler müdahale ettikleri olaylardan dolayı çok riskli ortamlarda çalışabiliyorlar; dolayısıyla, kişisel korunma ekipmanları son derece önem arz ediyor. Söz konusu ekipmanlar, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından temin edilerek, eğitime katılan tüm personele dağıtılıyor.

YURT DIŞINDAN İTFAİYECİLER DE KATILDI

Teorik ve Pratik ağırlıklı olarak İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM'de devam eden eğitimlere, diğer ülke itfaiyelerinden de itfaiyeciler katıldı. Daha önceki gruplarda KKTC, Makedonya, Kırgızistan, Tataristan, Azerbaycan ve Kazakistan'dan itfaiyecilerin kayıldığı eğitimlere, son olarak 25. Eğitim Grubunda da Moldovalı itfaiyeciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli'de 2 Yılda 711 İtfaiye Eri Eğitildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement