Köroğlu Destanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Köroğlu Destanı Başladı

Köroğlu Destanı Başladı

Bolu Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali başladı.

30.10.2013 17:40  Güncelleme: 17:38

Uluslararası düzeyde bir katılımla, coşkulu bir şekilde başlayan festivalde ilk olarak protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarının ardından ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından festival ateşi yakılarak Belediye önünden Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve tüm Türki Cumhuriyetleri'nin yoğun katılım sağladığı Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali yoğun bir kalabalık ve büyük bir coşkuyla başladı. Festivale Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk Cumhuriyetleri'nden birçok siyasi ve misafirler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı'nın mesajını okumasıyla başladı. Ardından Belediye Başkanı Yılmaz söz aldı Yılmaz, "Birinci dünya savaşından sonra ülkemiz çok büyük sıkıntılar geçirdi. Bütün devletler tarafından üzerimizde bir baskı uygulandı. Ve Türkiye ezilmeye mahkûm edildi. İşte o eziklikten Türkiye'yi çıkartacak o ezilişin yanında dik duruşu gösterecek Köroğlu'na ihtiyaç vardı. İşte o zaman da Kurtuluş Savaşı'nın Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'te silah arkadaşları birer Köroğlu'ydular. Bugüne kadar Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken de daha çok elitin kutladığı bayram halindeydi. İnşallah cumhurun yani bilhassa vatandaşların kutlayacağı cumhuriyet bayramlarını hep beraber kutlamanın heyecanını yaşayacağız bundan sonra inşallah" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Türkiye'nin güçlenmesinin tüm Türk dünyasının güçlenmesi demek olduğunu söyledi. Paşayeva şöyle konuştu: "Bağımsızlığımızı kazandığımız yıllarda Azerbaycan ve Türkiye tek millet iki devlet diye gençlere hangi bilinçle yürümeleri gerektiğini gösterdim. O yüzden ben bir millet iki devletin temsilcisi olarak herkese gelecek olan cumhuriyet bayramımız mübarek olsun diyorum. Türkiye cumhuriyetimizin bu güzel bayramında Türk dünyansın en büyük lideri olan büyük Atatürk'ü bütün silah arkadaşlarını rahmetle anıp karşılarında eğiliyorum. Türkiye cumhuriyetinin varlığı tek Türkiye vatandaşları için değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesi tek Türkiye vatandaşlarının güçlenmesi için değil, bizim hepimizin güçlenmesi içindir"

Törende AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü ise şunları söyledi: "Köroğlu bu milletin bu coğrafyanın figürlerinden sembollerinden manalarından bir tanesidir. Zira Köroğlu deyince sadece koca Yusuf'un getirdiği ad dolayısıyla Bolu Beyi ile arasının açılması ve Ruşen Ali'nin ona karşı direnmesi değildir aslında Köroğlu. Köroğlu sazıyla sözüyle zulme karşı direnen Anadolu evlatlarını simgeleyen öğelerden bir tanesidir. Sadece bu cumhuriyetlerde değil. Hatta İran'da bile bu keyfiyeti iktizade eder"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köroğlu Destanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement