Levy Raporu Savundu - Son Dakika
Güncel

Levy Raporu Savundu

Levy Raporu Savundu

İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Ülkesinin Mavi Marmara Raporunu Savundu.

25.01.2011 18:55

İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Türkiye'de tepkilere neden olan İsrail'in Mavi Marmara raporunun bağımsız bir kurum tarafından hazırlandığını savundu. Büyükelçi Levy, "Bu rapor Türkiye raporuyla birlikte Birleşmiş Milletler soruşturma komisyonuna verilecek. Bakacağız, onun sonucunu bekleyeceğiz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen buluşmanın ardından, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsrail Büyükelçisi Levy, ziyaretin rutin olarak gerçekleştirdikleri Türkiye turu çerçevesinde olduğunu söyledi.

Antalya'nın çok özel bir kent olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Levy, Türkiye ve İsrail arasında yaşanan siyasi krizin ardından ikili ilişkilerin geliştirilmesiyle, Antalya'ya gelen İsrailli turist sayısının yüksek rakamlara çıkacağından emin olduğunu ifade etti. Gaby Levy, şunları söyledi:

"Siyasi durumun düzelmesi halinde İsrailli turistlerin büyük rakamlarla buraya geleceğine eminiz. 2008 yılında 560 bin İsrailli turist geliyordu buraya. Bu bizim nüfusumuzun yüzde 7- 8'dir. İsrailli turistlerin Antalya'yı ne kadar özlediğini biliyorum. Başka yerleri dolaştılar. Bulgaristan, Yunan Adaları'na gittiler ama herkes Antalya'ya döneceği günü bekliyor. Ben de Sayın Vali ile bunu paylaştım. İyimseriz. Siyasi durum halledildikten sonra İsrailli turistler buraya gelecekler. Meslektaşlarım da buraya bu ümitle geldi. Buraya gelmek için muazzam turistik imkanlar mevcut. Keza Alanya'da da aynı şekilde temaslarımız olacak."

İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, iki ülke arasında turizm hareketliliğinin yeniden sağlanması açısından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İsrail'e heyet göndermesi ve ardından gelecek ay düzenlenecek turizm fuarına katılma kararı alınmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Büyükelçi Levy, "İsrailli turistler gelmek için istekliler. Seyahat acentaları, buraya gelmek isteyenler, sürekli beni arıyorlar. Siyasi durum halledilince, siyasi atmosferdeki durum değişince Antalya'ya geleceklerdir" dedi.

İsrail hükümeti tarafından kurulan komisyonun hazırladığı Mavi Marmara baskınına ilişkin raporun Türkiye'de tepkilerle karşılandığının hatırlatılması üzerine Büyükelçi Levy, raporun bağımsız bir kurum tarafından hazırlandığını savundu. Bu kurumun içinde uluslararası heyetler de olduğunu dile getiren Gaby Levy, "Bu rapor Türkiye raporuyla birlikte Birleşmiş Milletler soruşturma komisyonuna verilecek. Bakacağız, onun sonucunu bekleyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Levy Raporu Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement