Literatürde Astral Seyahat kavramının doğuşu - Son Dakika
Güncel

Literatürde Astral Seyahat kavramının doğuşu

Literatürde Astral Seyahat kavramının doğuşu

Gerçekliğin Dışına; Dünyanın Dışına Çıkmak Mümkün!

18.11.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekliği hala kesin olarak kanıtlanmamış olsada Astral Seyahat, yüzyıllardır insanların ilgisini çeken bir konu olmuştur. Genel anlamıyla; ruhun, bedenden bir süreliğine ayrılması ya da ruhun fiziksel bedeni dışında, bilinci yerinde olarak, başka mekânlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğu ve bu astral bedeniyle geçirdiği deneyimleri ifade eder. Konuyu bilimsel olarak ele alan Nöroloji Uzmanı Doktor Mehmet Yavuz, Astral seyahat hakkında merak edilenleri anlatıyor.

"Astral Seyahat'in düşünülenin aksine ruhani bir yönü yoktur. Yüzyıllardır astral bedenin seyahati, insanların ilgisini çeken bir konu olmuştur. Hatta rivayete göre, Druid rahipleri Astral seyahatle gittikleri yerlerde astral bedenlerini başkalarına hissettirebilecek ve konuşabilecek kadar uzmanlık sahibi olmuşlar. Drıid Rahiplerinin doğaüstü yeteneklere sahip oldukları düşünüldüğü için, halktan çok büyük saygı gördükleri de bilinmektedir."

Genel anlamı ile Astral Seyahat; Fiziksel bedeni geride bırakarak, gitmek istediğiniz yere gitmek ve sonra bedene geri dönmektir. Sessiz ve sakin bir ortamda gerçekleştirilir. Astral Seyahatle uğraşanlar, astral bedenleriyle uçabildiklerini, uzaya çıkabildiklerini hatta zamanda bile yolculuk yapabildiklerini iddia etmektedir.

Astral Seyahat Sürecinde Vücudunuzda Ne oluyor?

Beynin en sağlıklı düşünme frekansları Alfa ve düşük Beta aktivitesinde olur. 8-20 frekans aralığı, en optimum zihinsel faaliyet alanıdır. Bilinçli olarak beyin aktivitemizi düşük frekanslara getirerek meditasyona, daha da aşağı inerek Astral Seyahat (Astral Projeksiyon) boyuna getirebilmekteyiz. Astral Seyahat esnasında vücut fonksiyonları meditasyon dönemindeki gibi sakinlik ve dinginlik yaşar. Metabolizma yavaşlamıştır. Kalp ritmi hafif düşer, nefes alıp verme normale göre azalabilir.

Meditasyon yapabilen ya da hipnoz olabilen herkes Astral Seyahat yapabilir…

Astral seyahat için her şeyden önce sağlıklı bir ruh haline sahip olmak ve organik bir beyin hastalığının olmaması gerekir. Hipnoz seansına alacağımız kişiyi, rahatlatarak alfadan aşağı frekanslara yani Teta'ya indirebilmekteyiz. Yüksek frekanslarda; hızlı düşünüp, yüzeysel geçiş yapılırken, düşük frekanslarda ise düşünce yavaşlar ve derinlik artar. Bu nedenle meditasyon ve Astral Seyahat düşük frekanslarda gerçekleştirilir. Öncelikle beyin aktivitesinin alfa altına inerek teta boyutuna geçebilmesi gerekmektedir. Bu işlemler, sağlıklı beyinde yapılan uygulamalardır.

Belirtmem gerekir ki; Astral Seyahati her kişi yapamaz, yani tesadüfi bir durum değildir. Beyin dalgaları sürekli beta ya da gama boyutu düzeyinde olanlar, astral seyahat denemesi yapamazlar. Astral Seyahat için en uygun dönemler uykuya geçmeden önceki sakinlik dönemleri ve sabah uykudan uyanınca, henüz beyin aktivitesinin tam olarak faaliyete geçmediği mahmurluk dönemleridir.

Astral Seyahat'in Psikanaliz ile ilişkisi

Astral Seyahat yapabilmek için bilinçaltının uygun olması lazım. Yaygın anksiyete bozukluğu ve gerilim tablosu içerisinde olanlar ya da dikkat eksikliği bulunanlar Astral Seyahate geçemezler. Öncelikle sakin ve duru bir bilinçaltı ortamı gerekmektedir. Bu yüzden astral seyahat girişimine bulunmak isteyenlerin, öncesinde bir süre meditasyon çalışmaları yapmaları gerekebilir. Astral Seyahatin, bilimsel bir ispatı olmamakla beraber, batılı ülkelerde özellikle ABD ve Rusya'da birçok parapsikoloji laboratuvarının bu konu ile ilgilendiklerini ve çalışmalar yapmakta olduklarını biliyoruz. Astral Seyahat, özellikle istihbarat örgütlerinin özel Parapsikoloji Laboratuvarları'nda üzerinde çalıştıkları bir konudur.

Astral Seyahat sonrasında

Astral Seyahat esnasında, kişinin fiziki bedeninden ayrıldığı ve astral bedeni ile hareket ettiğine inanılır. Bu durumda dışardan bir müdahale ile kişinin kendine gelmesi mümkün olabilir ya da olmayabilir. Bu, Astral Seyahat esnasında bilinçaltının olaya ne kadar odaklandığı ile ilgilidir. Kişi istediği zaman astal bedenine geri dönebilir. Ancak ilk kez deneyimleyenler sanki ölüyormuş, ruh bedenden ayrılıyormuş gibi bir hisse kapılarak devam etmek istemeyebilirler .Bu teknikle röntgenciliğin bile mümkün olabildiği, istenilen kişi ya da kişilerin izlenebildiği iddia ediliyor. Bana göre acaba biri Astral Seyahat ile bizi görüyor olabilir mi korkusu teknolojinin şu an geldiği noktada gereksiz bir gerilimdir. Çünkü zaten günlük hayatımızda sayısız kamera ile izlenebilmekteyiz.

Astral Seyahat ve Lucid Rüya arasındaki farklılık nedir?

Lucid rüya, uyku esnasında rüyayı kontrol edebilme yeteneğidir. Bu da astral seyahat gibi özel bir yetenektir ve herkes yapamaz. Ancak lucid rüya alışkanlığı kazananlar, bir zaman sonra gerçeklik boyutundan kopabilir ve bu da kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Lucid rüyada, kişi rüyada olduğunu değişik bir farkındalıkla hisseder, istediğini yapabilir ve yaşayabilir. Astral seyahat ise bilinçli ya da yarı bilinçli olarak rüya dışında yapılan bir uygulamadır. Kişi bilinçli iken astral seyahat dönemine girer, lucid rüya için ise kişinin, uykunun REM dönemine girerek rüya evresine geçmesi şarttır. Ayrıca kişi her istediği rüyayı göremez sadece mevcut rüyasını yönlendirebilir.

Astral Seyahatin Parapsikolojik geçerliliği

Astral Seyahat, parapsikolojinin çok ilgilendiği bir alan olmakla beraber, bilimsel anlamda bunun gerçekte astral bedenin gezisi olmadığını, sadece bir Oto-hipnozdan ibaret olduğunu iddia edenler de vardır. Birkaç arkadaşım üzerinde Astral Seyahat denemesi çalışmalarımız oldu. Ancak bu konu laboratuvar ortamı ve zaman gerektirmektedir. Konu ile ilgili daha çok yurt dışında Parapsikoloji forumlarının yayınlarını takip ettik.

"Astral seyahat için gerçekten var" diyebilir miyiz?

Birçok psikolog ve bilim adamının ilgi alanı olan, hatta birçok kitabın yazılıp çizildiği bu konu hakkındaki şahsi fikrim, bilinçaltının muhteşem gücünü takdir etmekle birlikte, astral seyahatin aslında bir oto-hipnoz olduğudur. Kendi kişisel deneyimlerimden biliyorum ki, hipnoz transına aldığınız kişiyi, istediğiniz yere gönderebilir hatta uzaya bile çıkarabilir, çocukluk dönemlerine geri götürebilirsiniz. Ancak ister hipnozla ister astral seyahatle olsun, astral bedeninizi gönderdiğiniz yerlere gerçekten gidiyor musunuz yoksa bu bir halüsinasyon mu, bu hala tartışılan ve hakkında net bir karara varılamayan bir konudur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Literatürde Astral Seyahat kavramının doğuşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement