EFSUN YILMAZ - Soma'daki maden faciasında dostlarını, akrabalarını, meslektaşlarını kaybeden Gökhan Şen, madendeki işinden ayrılarak yaşamını yitiren madenciler için oluşturulan şehitlikte çalışmaya gönüllü oldu.
Türkiye'nin yüreğini yakan facia, aynı bölgedeki Işıklar maden ocağında çalışan 27 yaşındaki Gökhan Şen'in de hayatını değiştirdi.
Şen, 13 Mayıs 2014'te kara haberi alır almaz Eynez mevkisindeki madene koştu. 301 madencinin can verdiği ocaktan yaralıların çıkarılması için çalışan, ocağın başında günlerce bekleyen Şen, şehit yakınlarına destek olmaya çabaladı.
İşine geri dönen Gürkan Şen, bir süre sonra her gün aynı acıları yaşatan madende çalışmamaya karar verdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesine iş başvurusunda bulunan Şen, Soma'daki madencilerin yattığı şehitlikte görev yapmak için gönüllü oldu.
Başvurusu kabul edilen Şen, 4 aydır şehitlikte çalışıyor, dostlarının, akrabalarının, hiç tanımadığı madencilerin yattığı şehitlikte mezarları temizliyor, ziyaretçilerin acılarını paylaşıyor.
"Maden geçim kaynağım da olsa gidemedim"
Gökhan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Mayıs 2014'ten sonra çok kötü şeyler yaşadığını, bunları anlatmak bile istemediğini söyledi.
Işıklar madeninde çalışırken, Eynez'deki olayı öğrendiğini belirten Şen, herkesin panik halinde olduğunu hatırladığını, sonrasında da akrabaları ve arkadaşlarının öldüğünü öğrendiğini, "tarifsiz" bir acı yaşadığını dile getirdi.
Olaydan çok etkilendiğini, aylar geçtikçe madende çalışamaz hale geldiğini de anlatan Şen, "Bu saatten sonra maden benim için olmaz dedim, bıraktım. Bana faciayı hatırlatıyordu. İnsan istemiyor yani ne kadar geçim kaynağın da olsa olmuyor." dedi.
Arkadaşları, dostları, yakınlarının yanı başında
Artık madencilik yapamayacağını anladığında Manisa Büyükşehir Belediyesine iş başvurusunda bulunduğunu da belirten Şen, şöyle konuştu:
"Beni buraya kabul ettiler, sağ olsunlar. Artık kafam rahat, severek yaptığım iş. Burada tanıdıklarım var, onlara her gün dua ediyorum. Aileleri geliyor. Emin Kurt, Gafur Şen, Koray Karadağ var burada. Hepsi kardeşimiz, çok tanıdık var. Onlarla birlikte olmak çok güzel bir duygu. Şehitleri ziyaret etmek için insanlar çok uzaktan geliyorlar. Biz her gün yanlarındayız, her gün mezarlıkların bakımını yapıyoruz. Aileler her gün dua etmemizi istiyorlar, biz de ediyoruz. Çok farklı bir duygu."
"Maaş önemli değil, huzurun olacak"
Şehitlerle konuşmasına insanların farklı baktığını söyleyen Şen, "O zaman 'sen deli misin' diyorlar ama delilikle ilgisi yok. Ben de içimden geçenleri dışarı yansıtmıyorum." diye konuştu.
Şehit yakınlarının da vakit buldukça ziyarete geldiğini aktaran Şen, en çok hüzünlendiği anları şöyle aktardı:
"Şehit yakınları tanıdık gibi oluyor. Onların gidişi insana koyuyor, çünkü hüzünlü gidiyorlar. Bayramlar çok kötü oluyor. Kandillerde de çok farklı bir duygu oluyor. Buraya her sabah gelince tüylerim diken diken oluyor. İşe geliyoruz koşa koşa buraya çıkıyoruz, sıkıntı, herhangi bir yerde eksik var mı diye bakıyoruz. Burada daha iyiyiz, mutluyuz, huzurluyuz. İnsanın vicdanı rahat oldu mu gerisi boş. 3 lira, 5 lira fazla maaş önemli değil, huzurun olacak, huzurun yoksa o işe de gerek yok."
Mektupların içine konan kömür parçaları
Çocukların babaları için yazdığı mektuplardan da çok etkilendiğini ifade eden Şen, özellikle mektupların içine koydukları kömür parçalarının yürekleri dağladığını söyledi.
Çok belli etmediğini ama içten içe ağladığını da aktaran Şen, sözlerini şöyle sonlandırdı:
"Ben artık parasında değilim bu işin, buradaki para bana yetiyor. Bırakmam burayı. İnsanlara şunu söylemek istiyorum huzurunuz olsun, mutlu olun. Yakın bölgedeyseniz gelin onların duaya ihtiyacı var. Biz her zaman buradayız buyursunlar gelsinler, onları da bekleriz."
Son Dakika › Güncel › Madenci Şehitliğini Eski Madenci Temizliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.