Yerel seçimlerde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı yeniden seçildi - Son Dakika
Güncel

Yerel seçimlerde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı yeniden seçildi

31 Mart'taki yerel seçimlerde partilerinden yeniden aday gösterilmeyen 5'i mevcut 1'i müstafi belediye başkanından 2'si bağımsız, 4'ü de yeni partileriyle sandıktan zaferle çıktı.

02.04.2024 16:04  Güncelleme: 16:05

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre tekrar seçildi.

Türkiye'de vatandaşlar yerel yöneticileri seçmek için ülkede kurulan yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. Partilerinden yeniden aday gösterilmeyen 5'i mevcut 1'i müstafi belediye başkanı da 31 Mart'ta yeniden yarıştı. Mevcut 2 belediye başkanı bağımsız olarak girdikleri seçimi kazanırken, 4'ü de yeni partileriyle sandıktan zaferle çıktı.

NEVŞEHİR

2019'da AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 29 Ocak 2021'de başkanlıktan istifa etti. Daha sonraki süreçte İYİ Parti'ye katılan Arı, 2023'te milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den aday olan Arı, yüzde 52,03 oy alarak belediye başkanlığını kazandı.

ANKARA POLATLI

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 2019'da MHP'den belediye başkanı seçilen Mürsel Yıldızkaya da bu seçimde CHP'den aynı görev için aday gösterildi. Yıldızkaya, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 47,91'lik oy oranıyla yeniden seçildi.

ZONGULDAK GÖKÇEBEY

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde de 2019'da İYİ Parti'den seçilen Vedat Öztürk, 2024 seçimlerinde partisinden aday gösterilmedi. Bu seçimde CHP'den aday olan Öztürk, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 51,99 oy alarak başkan seçildi. Öztürk, 2014'te de AK Parti'den belediye başkanı seçilmişti.

SAMSUN LADİK

Samsun'un Ladik ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in vefatı sonrası Belediye Meclisince yapılan seçimde başkan seçilen AK Partili meclis üyesi Adnan Topal, partisinden aday gösterilmedi. Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Topal, AK Parti'den aday gösterilen ve vefat eden Nurhan Yapıcı Özel'in kocası Gürkan Özel'e karşı seçimi yüzde 41,89 oyla kazandı.

KASTAMONU BOZKURT

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 2019'da AK Parti'den belediye başkanı seçilen Muammer Yanık, 2024'te aday gösterilmedi. Bağımsız aday olan Yanık, yüzde 42,75 oyla seçimi kazanarak yeniden belediye başkanı oldu.

UŞAK BANAZ

Uşak'ın Banaz ilçesi Belediye Başkanı Zafer Arpacı ise AK Parti'den tekrar aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak yüzde 32,79 oyla seçimi kazandı.

Yerel seçimlerde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı yeniden seçildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel seçimlerde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı yeniden seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement