Manisalılar Demokrasi Şehitleri İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Manisalılar Demokrasi Şehitleri İçin Yürüdü

Manisalılar Demokrasi Şehitleri İçin Yürüdü

15 TEMMUZ Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü sebebiyle Manisa'da yaklaşık 25 bin kişi protokol eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile önce yürüdü, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki canlı yayın konuşmasını dinledi.

16.07.2017 01:58

15 TEMMUZ Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü sebebiyle Manisa'da yaklaşık 25 bin kişi protokol eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile önce yürüdü, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki canlı yayın konuşmasını dinledi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü sebebiyle Manisa'da yaklaşık 25 bin kişi 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anmak amacıyla kortej eşliğinde yürüdü. Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerci, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları da katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Mehter Takımıyla başlayan yürüyüş, katılanlar ellerinde Türk Bayrağı ve dev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafıyla "Dik Dur Eğilme Bu Milli Seninle", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Pensilvanya Duy Sesimizi" sloganları eşliğinde etkinliklerin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'nda sonlandı. CHP Manisa Teşkilatı kortej yürüyüşüne ve meydandaki etkinliklere katılmadı.

Meydanda toplanan yaklaşık 25 bin kişi protokol ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını kurulan dev ekranlardan izledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı konuşmada, "Türk Milletinin tarihinin her döneminde hem içeriden hem dışarıdan hain odakların hedefinde olmuştur. Ancak tarih hiçbir zaman ihanet şebekelerini değil, büyük Türk Milletinin kahramanlıklarını yazmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü Türkiye'de iç savaş çıkaracak hain bir kalkışma girişiminde bulunmuş, polis, asker ve sivil olmak üzere 250 evladımızı şehit etmiştir. Canlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Allah razı olsun diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük devlet olduğunu 15 Temmuz'da tüm dünyaya ilan etti" diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada ise, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin düşmanca bir saldırıyla karşı karşıya kalmadığını ifade ederek, "Bu bir düşmanca saldırı değil, haince, kalleşçe, hayasızca ve ahlaksızca bir taarruz ile karşı karşıya kalmıştır. Ama yurdumuzun 4 bir yanında bu taarruzun karşısında milletimiz göğsünü siper etmiş, dünyaya insan olmayı göstermiştir. Tüm dünyaya ve hainlere millet olmanın ne demek olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz demokrasi şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu. Etkinlik demokrasi nöbeti ile sabaha kadar devam edecek.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisalılar Demokrasi Şehitleri İçin Yürüdü - Son Dakika


Advertisement