Mavi Marmara'ya Saldırı Davasında 7. Duruşma - Son Dakika
Güncel

Mavi Marmara'ya Saldırı Davasında 7. Duruşma

Mavi Marmara\'ya Saldırı Davasında 7. Duruşma

Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince düzenlenen saldırıya ilişkin, aralarında olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada...

10.10.2013 13:42

Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince düzenlenen saldırıya ilişkin, aralarında olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada 7. duruşma görülmeye başladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müşteki sıfatıyla ifadesi bazı mağdur ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, sanıkları İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil ediyor.

"ATEŞ EDEREK YAKLAŞTILAR"

Duruşmada, müştekilerin ifadelerinin sesli ve görüntülü olarak alınmasına devam edildi. Saldırıyı "Stendony" gemisinden izleyen İtalya vatandaşı Manulo Luppicini, zodyakların içinde bulunan İsrailli komandoların, Mavi Marmara gemisine doğru ateş ederek yaklaştıklarını ifade etti.

Gemiye tepeden helikopterin yaklaştığını gördüğünü belirten Luppicini, "O kadar yaklaştı ki geminin üzerindeki eşyalar uçuştu" dedi. Üzerinde "Press" yazan bir kart ve yelek olmasına rağmen gemideki herkesle aynı şekilde müdahaleye maruz kaldıklarını anlatan Luppicini, müdahalenin ardından İsrailli askerlerin kendisine ait olan bütün eşyalara el koyduğunu ifade etti.

"ÇOK SAYIDA YARALI VE VURULMUŞ İNSAN VARDI"

Müştekilerden İrlanda asıllı Keneth O'Keefe de İsrail'in saldırısının planlı olduğunu öne sürdü. O'Keefe, "Saldırı zamanı olarak, gemide bulunan Müslümanların bir çoğunun dua ettikleri sabah namazı vaktini seçmiştiler. Askerler, el bombaları, ses ve sis bombalarıyla gemide bir kaos ortamı yaratmak için uğraştılar" diye konuştu. Saldırının ilk 10 dakikasında yanına yaklaştığı Cevdet Kılıçlar'ın alnından vurulmuş halde yerde yattığını gördüğünü anlatan O'Keefe, geminin üstüne çıktığında da çok sayıda yaralı ve vurulmuş insanın olduğunu belirtti.

"TÜRKÇE BİLEN ASKER KIYAFETLİLER"

Müştekilerden ifade veren dönemin Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Cihat Gökdemir, gemiye yapılan saldırıyı detaylı bir şekilde anlatarak, "Gemiye saldıran askerler arasında çok iyi derecede Türkçe bilen asker kıyafetli, maskeli 10-15 terörist-korsan vardı. Bunların Türkiye'de yaşadıklarını düşünüyorum. Türkiye'de yaşayan bu kişilerin bulunarak, Türkiye vatandaşlarına yaptıkları bu kötü muamelenin hesabı hukuken sorulmalıdır" dedi. Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ile Mısır, Fransa, Cezayir, Tunus, Fas, İngiltere ve Yunanistan'dan gelen avukatların da izlediği duruşma, müşteki ve mağdurların ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.

CEZA İSTEMLERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek"ten 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek" suçlarından toplam 18 bin 32'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mavi Marmara'ya Saldırı Davasında 7. Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement