MHP Lideri Bahçeli Çözümün Adını Koydu - Son Dakika
Güncel

MHP Lideri Bahçeli Çözümün Adını Koydu

Devlet Bahçeli toplumda yaşanan çatışmaların önüne geçmek ve ayrımı bitirmek için çocuklara Yavuz İsmail ya da İsmail Selim adını koyulması tavsiyesinde bulundu.

30.11.2014 08:53  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli gezisi dönüşünde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Tarihten gelen sorunlara çözüm önerisinde bulunan Bahçeli, "Çocukların adını Yavuz İsmail koysunlar. İsmail Selim de olabilir. Böylece toplumda kaynaşma sağlanabilir" dedi.

Tunceli'ye ilk kez 1979 yılında asistan olarak gittiğini, bu ziyaretin ikinci olduğunu belirten MHP Lideri "O zaman üniversitedeydim; Asistanlar Derneği Başkanı'ydım. Fırat Üniversitesi'nin bir toplantısı vardı o zaman gitmiştim" dedi. Bahçeli Tunceli'yi çok değişmiş bulduğunu kaydederek "Özellikle imar açısından. Siz de gördünüz, Tunceli çok güzel bir yer. İki görüntü vardı. Biri dağlar, bir de dağların suya yansıması. Suya yansıması ikinci bir dağ görüntüsü oluşturuyordu. Çok güzel bir yer. Tabii kaybedilmemesi gereken bir yer. Bunu bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk" diye konuştu.

"SÖZLÜĞE BAKSINLAR"

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tunceli Üniversitesi'nin adının Munzur olarak değiştirileceği yönündeki açıklamasını da eleştirerek "Onun bir anlamına bakmak lazım. Sözlüğe baksınlar ne anlama geldiğini" dedi.

MHP Lideri, Tunceli'de esnaf ve cemevi ziyaretlerinin iptal edilmesini şöyle değerlendirdi:

"Bizim, Alevilikle ilgili açıkladığımız 10 maddelik önerimiz ortada. Bunu okusalar burada bizim Alevilerle ilgili bir meselemiz olmadığını görürler. Tunceli'de tek cemevi var. Biz bu sorunların çözülmesi için önerilerimizi ortaya koyduk. Onlar bizi kabul etmiyorsa bu bizim yaklaşımımızı değiştirmez, yeter ki onlar huzurlu olsun."

ÇÖZÜMÜN ADINI KOYDU

Partililerden gelen, "Bebeğimiz oldu, adını ne koyalım?" yönündeki sorulara, bir süredir "Yavuz İsmail koyun" yanıtını verdiğini belirten Bahçeli, topluma da bu yönde bir çağrı yaptı. Bahçeli, "Bu konuda geçmişten gelen tartışmaların aşılması için genç kuşaklara da görev düşüyor. Kaynaşmanın sağlanması için ben bir öneride bulunacaktım. Bundan sonra çocuklara Yavuz İsmail adı birlikte verebilirler. Yani, Yavuz Selim ve Şah İsmail. Bu, İsmail Selim de olabilir. Bu şekilde artık toplumda kaynaşma sağlanmalı" dedi.

"FİNALİ YAPARIZ"

Bahçeli, Seyit Rıza meselesinin tam anlaşılabilmesi için Rus arşivlerinin açılması gerektiğini belirterek gerçeklerin ancak bu şekilde ortaya çıkabileceğini vurguladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Davutoğlu'na yaptığı Dersim'le ilgili açık oturum çağrısı hatırlatılan MHP Lideri "Siz de böyle bir açık oturuma katılır mısınız?" sorusu üzerine, "İkisi bir çıksın da bakalım kim kazanacak. Biz finali yaparız artık" dedi.

"KIRIK KALBE UZANAN OK"

Bahçeli, MHP'nin büyük kongresinde " Türkiye'nin kalbi burada atıyor" ana sloganının kullanılacağını, figür olarak da "içinde Türkiye'nin olduğu kırık parçalanmış bir kalp ve ortasına uzanan bir ok"un belirlendiğini açıkladı. Bahçeli, "İl kongrelerimiz yeni yılla birlikte başlıyor. Bu kalp atmalı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için atmazsa bu kalp durursa o zaman felaket olur" dedi.

17-25 ARALIK HAFTASI

Bahçeli, 17-25 Aralık'ı yolsuzlukla mücadele haftası ilan edeceklerini belirterek "Bu 9 günlük sürede 9 önemli kentimizde arkadaşlarımız konferanslar verecekler. Yolsuzluğu anlatacaklar, neden kaynaklandığını iktidarı nasıl sardığını detaylı bir şekilde anlatacaklar ve tabii ki yolsuzlukla mücadelenin zorunluluğunu da dile getirecekler. Bu süre içinde yolsuzluğu ve iktidarın yolsuzluk olaylarını da anlatan el kitapçıkları basılıp dağıtılacak, ilanlar ve reklamlar verilecek" bilgisini verdi. (Kaynak: Habertürk)

MHP Lideri Bahçeli Çözümün Adını Koydu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MHP Lideri Bahçeli Çözümün Adını Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Baran Demirkol: Bahçeli sen kafayı kırmışsın usta, eğer bu işler sadece 2 isim koymakla bitecektiyse 30 senedir süren savaşta neden koymadınız, muhtar bile seçilmemiş Kemal Derviş efendinin önünde ceket ilikleyip esas duruşa geçeceğinize bu işleri halletseydiniz, memlekette her gün 1 banka batıracağınıza dediğin isimleri koyup sorunları çözseydiniz, sizlerden ne köy olur ne de kasaba, rabbim bu memleketi sen ve senin gibilere muhtaç etmesin amiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn. . . . . . 20 10 Yanıtla
  • .....: Sayın Bahçeli sen bu yaşa kadar Başbakan olamadın bu kafayla bundan sonrada olamazsın 15 11 Yanıtla
  • hasosmaniyeli1903: bir osmaniyeli olarak senden nefret edıyorum sen davutoğlunun tırnağı bile olamassın 6 16 Yanıtla
  • hasosmaniyeli1903: allahın gerzeği enbesil yaratık 8 13 Yanıtla
  • .....: Ey mhpli kardeşlerim sayın Bahçeli seçmenin ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek kadar yaşlanmış defalarca yapılan seçimlerde birtürlü bırakın mhp nin iktidara taşımayı anamuhalefet bile yapamadı parti liderlik vasfı taşıyan gerçek yeni başkana ihtiyacı var bu bir tavsiyedir millet hakemdir bunu sizde görmelisiniz artık 11 9 Yanıtla
  • kayseriden: 2001 Yılından itibaren MHP nin başına Devlet Bahçeli değil de başka bir lider geçseydi, bugün AKP nin yerinde MHP olurdu. Tunceli'de yaptığı konuşma son derece saçma ve gereksiz olmuştur. Sanki oraya çözüm sürecini sabote etmek için gitmiş gibi bir hal çıktı ortaya. MHP nin zaten oralarda varlık göstermesi mümkün değil ne diye ortalığı karıştırmaya çalışıyor? Böyle giderse 2015 seçimlerinde MHP barajı aşamaz. 5 14 Yanıtla
  • texas: Bahçeli senden beklenenleri keşke 12yıldır yapsaydın 4 12 Yanıtla
  • kayseriden: Parti liderlerinin çok akıllı olması lazım. Bak akıllı olanlar kazanıyor; akılsız olanlar hep kaybediyor. MHP ve CHP' nin yıllardan beri yaptığı hamleler hep akılsızca. . En son akılsızlıkları da Cumhurbaşkanlığı seçimindeki Ekmelettin Bey hamlesi. AKP' nin başlattığı Çözüm Süreci Hamlesini CHP düşünüp uygulamaya koysa ve MHP de bu sürece destek verseydi bu gün Türkiye'nin siyasi atmosferi çok daha farklı olurdu. İki partinin de işi gücü milletimizin yararına olacak işlere karşı çıkmak; bağırmak çağırmak, Anayasa Mahkemesinde nöbetçi vekil bekletmek. Sonuç ne olur?2015'te Yine AKP ezer geçer. . . 6 9 Yanıtla
  • KÜRŞAT: BURDAN TÜM ÜLKÜCÜ KARDEŞLERE VATANINI SEVENLERE SESLENİYORUM SAYIN DEVLET BAHÇELİYE MEKTUP YAZALIM SAYIN BAHÇELİ ABİM SENİ SEVERİZ SAYGI DUYARIZ AMA OY ORANIMIZ DÜŞÜK LÜTFEN DİYER PARTİLER NASIL BİR BİRİLERİNE DESTEK OLUYOSA SİZDE GENEL BAŞKANLIKTAN İSTİFA EDİN ATİK AKILLI BİRİLERİNE DEVREDİN ALLAH RIZASI İÇİN SİZE YALVARIYORUZ İNŞALLAH BAŞARILI OLUCAZ SAYGILARIMLA 10 4 Yanıtla
  • murat: SAYIN BAHÇELİ DEDİKLERİN DOĞRU YOLSUZLUĞUN YOK HIRSIZLIĞIN YOK TEMİZ BİR ADAMSIN SİZDEN RİCAM OLUCAK ALLAH RIZASI İÇİN GÖREVİNİZİ GENÇ YETENEKLİ BİRİLERİNE VERİN BU TÜRKİYE İÇİNDE SİZİN İÇİNDE HAYIRLI OLUCAK İNŞALLAH BU YAZDIKLARIMI OKURSUNUZ 11 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement