MHP Milletvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Milletvekili Oktay Vural Açıklaması

MHP Milletvekili Oktay Vural Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin İzmir İl Kongresi yapıldı.

03.06.2012 18:06

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin İzmir İl Kongresi yapıldı. MHP'li iki grup arasında kongrede kavga yaşandı, masalar ve yumruklar havada uçuştu. 594 delegenin oy kullanacağı seçimde MHP İzmir İl Başkanlığı için İl Başkanı Necat Karataş ile Akın Biliç yarışıyor. MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Akın Biliç'in yarıştığı kongrede uzun süren kavga kongreye ara verilmesiyle sona erdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Kongresi'ne Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın,MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP MYK Üyesi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu,MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şekerci,Eski Milletvekilleri Şenol Bal, Erdal Sipahi ,Yusuf Kırkpınar, Nidai Seven, Manisa İl Başkanı Taner Akyol'un katılımlarıyla gerçekleşti. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yolladığı mesaj okundu.

İzmir'i mevcut yönetimin aşağıya çektiğini vurgulayan Akın Kılıç, oylama öncesi şunları söyledi: "Soğuk savaşın bitişiyle gerek dünyada gerek ülkede hiç görülmemiş değişim yaşanmaktadır.Bu zayıfların yok olacağı bir çatışma anlamına gelmektedir.Güçlü olmanın gerekliliği gerektiği anlamda sağlayabilmektir.Yenilenmeyi zamanında ve gerektiği gibi yapmak gerekiyor. İletişim mecrubiyet, bilginin merkez, siyasetin merkez olduğu Türkiye'nin 3. büyük ülkesi 3 kişilik bir kadro ile yönetilebilir mi? Partimiz küçük olsun bizim olsun anlayışı ile yönetilmektedir.Bu da ülküdaşlarımız arasında umutsuzluğa yol açıyor.İzmir'de bir yenilenme şart. Bu seçim İzmir'de değişimin bir öncüsü olacaktır.Bu kadro bizim kadromuzdur."

Kılıç; konuşmasında "Hiçbir zaman adamın adamı olmadım dava adayım.İzmir'i başarıya ulaşmak için sadece 3 yıl istiyorum" dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş ise oylama öncesi yaptığı konuşmada; "bizim ülkümüz dünya ve ahiret kardeşliğidir.Biz

Türkiye için her türlü hizmete hazırız. Biz il teşklatı olarak sizlerin yoğun iştiraki ile toplantılar gerçekleştirdik. 20 başlıkla İzmir dosyası oluşturduk. Biz birlk olduğumuzda yenemeyeceğimiz güç yoktur tek yapmamız gereken zaferi kazanmak için doğru adımı atmaktır.Aklımızı ve birikimlerimizi bu yönde kullanmalıyız" dedi. Zaferi ne kadar özlediklerini anlatan Karataş; sözlerini şöyle sürdürdü: "Yürek veriyorum yüreğimi koyuyorum. İzmirli hemşehrimize sesleniyorum.

Sizlerinde sesi yüreği olacağız. MHP sizleride kucaklayacaktır dün olduğu gibi yarında sizlerle olacağım Türkiye ve İzmir için milliyetçi güç için benimle olmaya var mısınız. Genel başkanımızın liderliğinde milliyetçi Türkiye'yi kurmaya var mısınız? Kongremiz İzmir'e ve ülkemize hayırlar getirsin. Ne mutlu Türk'üm diyene!"

TAYYİP PAŞALARA KARŞI DİMDİK DURUYORUZ

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural seçim heyecanını yaşamak için geldiğini vurgulayarak "Bugün yaptığımız arbede budur, dimdik ayaktayız, eğilmedik, bükülmedik hep beraber buradayız. Bozkurt'un nefesi enselerinde olacaktır.Bizim birlik ve bütünlüğümüzden korkabilirler" dedi.

MHP'nin hiçbir zaman kimsenin adamı olmadığını dile getiren Vural, şunları söyledi: "MHP her zaman mutlaka kazanacaktır, birlik ve bütünlüğümüz herkes için korku salmalıdır. Bugüne kadar bize kongreyi getiren kim kazanırsa kazansın daima ülkücü hareket kazanacaktır. Çok badireler atlattık, Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor.MHP'nin

üzerinde de oyunlar oynanıyor. Bize mecliste konuşmayı sağlayanlara teşekkür ederiz."

MHP olarak az oy aldıklarını fakat ülkücü hareketin hiç bükülmediğini kaydeden Vural; sözlerini şöyle sürdürdü: "Evren paşalarına da dimdik durduk şimdiki Tayyip paşalara karşıda dimdik duruyoruz. İzmir'de bir taraftan teslim almak isteyen bir AKP, diğer yandan açılım sevdasına düşmüş bir CHP var. Yeni yönetim MHP'yi bu iki hareketten kurtaracaktır. Genel Başkanımızın önderliğinde açılım palavralarını yırttık, attık. İşte gücümüz budur.Anayasa değişiklliği, yerel ve genel seçimlerde geleceğe hep beraber hazırlanacağız. Yeni dönemde MHP'yi tek başına iktidar yapmak ve genel başkanımızıda başbakan yapma konusunda çalışacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP Milletvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement