Midyat'ta Şehitler Için Mesire Alanının Adı Değiştirildi, Dev Türk Bayrağı Asıldı - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Şehitler Için Mesire Alanının Adı Değiştirildi, Dev Türk Bayrağı Asıldı

Midyat\'ta Şehitler Için Mesire Alanının Adı Değiştirildi, Dev Türk Bayrağı Asıldı

Ardin'in Midyat ilçesinde Belediye, ilçedeki Şeyh Eles Mesire alanının adının Şehitler Tepesi olarak değiştirilerek, alana diktiği direğe dev bir Türk bayrağı astı.

15.12.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardin'in Midyat ilçesinde Belediye, ilçedeki Şeyh Eles Mesire alanının adının Şehitler Tepesi olarak değiştirilerek, alana diktiği direğe dev bir Türk bayrağı astı.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun talimatıyla şehrin en yüksek noktası olan tarihi Şeyh Eles Mesire alanı tepesinin adı "Şehitleri Tepesi" olarak değiştirilerek, İstanbul Beşiktaş'taki PKK terör saldırısı ile 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlar anısına 20 metre yükseklikteki direğe 24 metrekarelik dev Türk bayrağı düzenlenen törenle asıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, törende yaptığı konuşmada, şehitler anısına Türk Bayrağı dikmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "FETÖ, PKK terör örgütü ve diğer örgüt unsurları tarafından yurdumuzda muhtelif zamanlarda şehitlerimiz olmuştur. Biz bu vesile ile ilçemizin en kutsal yeri sayılan Şeyh Eles mevkiinin en güzel yerinde, her taraftan görünebilecek şekilde Şehitler Tepesi'nde 20 metre yüksekliğinde bayrak direği diktik. Terör örgütlerinden dolayı şehit düşen kahramanlarımıza ve demokrasi şehitlerimize halkım, kurumum, başkanım ve şahsım adına kendilerine Allah'tan rahmet, gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için okunan dualarla program son buldu.

Göhrüntü Dökümü

-------------------------

-Bayrağın asılması

-İstiklal marşı ve saygı duruşu

-Törene katılanlar

-Baysal'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Şehitler Için Mesire Alanının Adı Değiştirildi, Dev Türk Bayrağı Asıldı - Son Dakika


Advertisement