Milli İrade Nöbetinde Seydişehir Tek Yürek - Son Dakika
Güncel

Milli İrade Nöbetinde Seydişehir Tek Yürek

Milli İrade Nöbetinde Seydişehir Tek Yürek

15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin ardından Seydişehir'de binlerce vatandaş Milli İrade nöbetiyle darbe girişimine tepki göstermeyi sürdürüyor.

21.07.2016 11:17  Güncelleme: 11:19


Milli İrade nöbetinin altıncı gününde vatandaşlar yapılan yürüyüşte sloganlar atarak vatana ihanet edenlerin idamla cezalandırılmasını istedi.

Yatsı namazının kılınması ile başlayan ardından mehteran gösterisiyle devam eden nöbette Seyitharun Bulvarı , Hürriyet ,Atatürk ve Milli Egemenlik Caddesi güzergahında devam eden Milli İrade yürüyüşüne Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Sivil toplum Örgütleri Başkanları , Mahalle Muhtarları , Şehit ve Gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Meydanda bulunan kalabalığa teşşekkür konuşması için seslenen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, birliğin ve kardeşliğin korunduğu sürece, FETO'nun artıklarına, içerideki hainlerine ve FETO'nun dışarıdaki sahiplerine bu ülkeye hiç birşey yapılamayacağını vatandaşların gösterdiğini kaydetti.

BAŞKAN TUTAL''ORTAK PAYDAMIZ VATAN, BAYRAK, EZAN''

Milli İrade nöbetinde Seydişehir, Konya veya Türkiye'nin her tarafında her türlü siyasi düşünceye, her türlü ideolojiye sahip olanların bir araya geldiğini belirten Başkan Tutal;'' Ortak paydamız bu vatan, bu bayrak, bu ezan, Anadolu insanı hangi siyasi düşünceden olursa olsun ortak paydaları bunlardır. Bizler bu vatan uğruna nasıl ki Çanakkale'de, nasıl ki Kurtuluş Savaşında, Nasıl ki Kutül Amare'de gerekli dersi verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.''dedi.
Meydanda toplanan Milli İrade nöbetinde meydanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür eden Başkan Tutal;'' hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bu hain FETÖ terör örgütünden bu ülke 40 yıldır çok çekti. Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bu yapıdan bu ülke çok çekti. Tövbe etmeyenlerin, tamamının ihanet içerisinde olduğu, başta PKK, gerekse DHKPC bu Millet üzerine artık o kadar çok örgüt kurdular ki alfabede harf kalmadı. Bizler, bu direncimizi, bu kardeşliğimizi koruduğumuz sürece hiç bir hain, hiç bir kuvvet, hiçbir güç, bize hiç bir şey yapamayacaktır. Bu terör saldırısında şehit düşen gerek sivil, gerkse emniyet güçlerine Yüce Rabbim'den rahmet diliyorum. Onların mekanları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti rahat edene kadar bizler meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyor, hayırlı akşamlar diliyorum, Gazamız Mübarek olsun.''şeklinde konuştu.

15 Temmuz akşamı Ankara Gölbaşı Özel Harekat Birliğine yapılan hain saldırıda yeğeni Komiser yardımcısı Muhsin Kiremitçi'yi kaybeden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi Milli İrade nöbetinde duygulu anlar yaşadı.

Yeğeni şehit Muhsin Kirmeitçi'nin yaşadığı mücadeleleri ve şehidin cenaze törenindeki süreci meydanda bulunan nöbet tutan vatandaşlarla paylaşan Tüfekci, kaderin ne zaman, nerde gelip bulacağını belli olmadığı, Cizre'nin PKK Terör Örgütün'den temizlendiği sırada görev yaptığını sağ salim döndüğünü fakat Ankara'da FETO Terör Örgütünün yaptığı girişim sırasında şehit düştüğünü kaydetti.

Bakan Yardımcısı Tüfekci;'' siz tankın önünde yattınız, siz topun önünde durdunuz gövdenizi siper ettiniz ve geleceğe sahip çıktınız. İstikbalinize, İstiklalinize, ve İstikametinize sahip çıktınız. Size sonsuz minnettarız. Bu millete hizmet edilir. Ben ömrüm boyunca bu bedende bu can olduğu müddetce size hizmet edeceğime buradan yemin ediyor ve söz veriyorum. Fazlasıyla layıksınız. Allah hepinizden razı olsun, Allah bir daha sürüngenlere, fasıklara, bölücülere ve hainlere fırsat vermesin. Bu gün olduğu gibi hangi düşünceden olursa olsun hepinize şükranlarımı sunuyorum. İnanın her düşünceden insan var burada. Bundan dolayı minnet duyuyoruz. Diyorlardı ki Türk Milleti ne zaman bir ve beraber olacak demek ki 15 Temmuz'u bekliyormuşuz. Demek ki gözümüzü aydınlatacak ve gözümüzü açacak bir şey gerekiyormuş, İşte bu vesile Allah 'ın izniyle bundan sonra bir ve beraberiz, birlik ve beraberliğimizi asla bozmasın''şeklinde konuştu.

Belediye Meydanında demokrasiye sahip çıkmak amacıyla nöbet tutmak için toplanan vatandaşlara Başkan Tutal ve Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit tarafından sıcak çorba, çay ve su ikramında bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milli İrade Nöbetinde Seydişehir Tek Yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement