Mısır Büyükelçiliği Önünde "Darbe" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mısır Büyükelçiliği Önünde "Darbe" Protestosu

Mısır Büyükelçiliği Önünde "Darbe" Protestosu

Ankara'da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak, ülkedeki askeri darbeyi protesto eden bir grup, Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek verdi.

04.07.2013 09:05  Güncelleme: 09:06

Ankara'da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak, ülkedeki askeri darbeyi protesto eden bir grup, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

İHH, MAZLUMDER ve Özgür-Der üyeleri, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek olmak ve darbeyi protesto etmek için Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. "Dik dur eğilme, Müslümanlar seninle" "Paşaların tankı yıldıramaz halkı" sloganları atan ve tekbir getiren grup, "Diren Mursi Türkiye seninle" pankartları taşıdı.

İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, yaptığı açıklamada, Mursi'nin Mısır'da asayişi sağlamak için bütün çabasını sarf ettiğini belirterek, ülkedeki durumu aylardır yakından takip etmeye çalıştıklarını söyledi.

Tahrir Meydanı'nın dışında, oradakilerden 2-3 kat daha fazla insanın Mursi'ye destek için toplandığını ancak bu grubun medyada dile getirilmediğini savunan Sinan, "Dünyadaki basın kuruluşlarıyla beraber Mısır'da ne yazık ki ki darbe yapılıyor. Çok üzülüyoruz. En ufak karşıt hareketi çok farklı gösteren medya, darbe şakşakçılığını burada da gün yüzüne çıkardı. Sebep ise Mursi'nin gitmesini sağlamak" dedi.

Mısır'daki muhalefete destek veren Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı da kınadıklarını belirten Sinan, bu ülkelerin muhalefete Mursi'yi köşeye sıkıştırabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini kaydetti.

İsrail'in, Amerika'nın el altından darbelere karşı olduklarını söylediklerini fakat orada hem askeriyeye, hem de muhalefete el altından destek olduklarını öne süren Sinan, " Bangladeş'te, Suriye'de, Mısır'da, Müslümanların bulunduğu yerlerde fitne çıkarılıyor, Müslümanlar öldürülüyor, eziliyor, tecrit ediliyor. Biz bugün burada bulunarak artık bu ezilmişliğe son vermek istiyoruz ve istikbalin Müslümanların, Muhammed Mursi'nin olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Serdar Oğuz da, Mısır'da 2011'de gerçekleşen "Tahrir devrimi" ve sonrasında yapılan seçimlerde Mısır demokrasisinde milat niteliğinde bir dönüşüm yaşandığını belirterek, "Ancak seçimle başa gelmiş sivil iradeye yönelik ordu tarafından ikinci kez darbe gerçekleştirilmiştir. Halk tarafından seçilmiş iktidara yönelik bu darbe Mısır'da demokrasi ve özgürlükler adına kaygı verici bir gelişmedir. Darbeler hangi siyasi iktidara yönelik olursa olsun kabul edilemez ve kınanması gereken anti demokratik uygulamalardır" ifadelerini kullandı. Oğuz, darbelerin karanlık dönemleri beraberinde getirdiğini kaydederek, halk tarafından adil seçimlerle başa gelen siyasi iktidarları değiştirme yetkisinin yine halkın kendisine ait olduğunu belirtti. Oğuz ayrıca, MAZLUMDER olarak orduyu, yönetimi seçimle gelmiş sivil iktidara bırakmaya davet ettiklerini de vurguladı.

Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker de gerek Mısır'da, gerek Tunus'ta, Libya ve Suriye'de Müslümanların zulmü, diktatörlere ve paşaların tanklarına karşı yiğitçe ve mertçe direndiklerini kaydetti. Müslümanların sadece Tahrir'i değil, çevresindeki diğer meydanları da doldurarak darbeye karşı gerekli cevabı vereceğini söyleyen Çeliker, dünyanın her yerindeki diktatörlere karşı duracaklarını belirtti.

Gazeteci Adem Özköse de yaptığı açıklamada, Mısır'daki arkadaşlarıyla görüştüğünü ve Mısırlıların tankların önüne yattığını ifade etti. Mısır'daki Müslümanların sonuna kadar direneceklerini ifade eden Özköse, Türkiye'deki Müslümanlar olarak, Mısırlıların, Mursi'nin yanında olduklarını belirtti.

Grup, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mısır Büyükelçiliği Önünde 'Darbe' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement