MİT, PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin eden teröristi etkisiz hale getirdi - Son Dakika
Güncel

MİT, PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin eden teröristi etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin eden 'Renas Raperin' kod adlı Faik Aydın'ı, Irak sınırından yaklaşık 160 kilometre derinlikte düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. MİT tarafından yakın takibe alınan teröristin Avrupa'da terörist faaliyet içinde olduğu tespit edildi. Teröristin, Irak'a geçmesinin ardından Süleymaniye'de yerel halk üzerinde örgüte destek ve katılım için baskı yaptığı öğrenildi. Operasyon sonucunda terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

13.01.2024 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK'nın terör örgütüne Avrupa'dan eleman toplayan Renas Raperin kod Faik AydınIrak'ta etkisiz hale getirdi

ANKARA - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın terör örgütüne Avrupa'dan eleman toplayan Renas Raperin kod terörist Faik Aydın'ı Irak sınırından yaklaşık 160 kilometre derinlikte düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT tarafından, yakın takibe alınan terörist Faik Aydın'ın Avrupa'da faaliyet içinde olduğu tespit edildi. Avrupa'da yaptığı örgütsel faaliyetler ortaya çıkarılan Aydın'ın Irak'a geçmesinin ardından Süleymaniye'de yerel halk üzerinde örgüte destek ve katılım için baskı ve şantaj yaptığı öğrenildi. Aldığı ideolojik ve akademik eğitimler nedeniyle örgüt içerisinde kritik bir role sahip olduğu tespit edilen Aydın için MİT operasyon kararı aldı. Terörist Aydın'ın faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik saha ajanlarının da katılımıyla hassas bir çalışma gerçekleştirildi. Uygun zaman ve koşulların oluşması ile operasyon için düğmeye basıldı. Renas Raperin kod Faik Aydın Türkiye'nin 160 km ötesinde Irak'ta etkisiz hale getirildi.

Avrupa'da PKK adına faaliyet yürütüyordu

Aydın, PKK/KCK'nın Avrupa'daki gençlik ve toplumsal alan çalışmalarında yer aldı. Son dönemde örgüte katılacak eleman bulamayan PKK/KCK adına Avrupa'da terörist toplama çalışmaları yaptı. Aydın Avrupa'daki birçok ülkede uzun yıllar faaliyet yürüttükten sonra 2015 yılında Irak'ın kuzeyine geçerek örgütün silahlı kadrosuna katıldı.

MİT, PKK/KCK\'ya Avrupa\'dan eleman temin eden teröristi etkisiz hale getirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MİT, PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin eden teröristi etkisiz hale getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement