Nevzat Yalçıntaş: Davos, Danışmanların Kurgusuydu - Son Dakika
Güncel

Nevzat Yalçıntaş: Davos, Danışmanların Kurgusuydu

'Hocaların hocası' sayılan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Başbakan'ın Davos'ta 'one minute' çıkışının kurgu olduğu kanısını taşıdığını söyledi.

20.07.2014 10:59  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Milli Türk Talebe Birliği'nde hocalığını yapan, AK Parti'nin kurucu kadrosundan ve eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, One Minute çıkışının, Başbakan'ın danışmanları tarafından kurgulandığını iddia etti.

İşte Başbakan Erdoğan'ın "hocam" diye hitap ettiği, Nevzat Yalçıntaş'la Bugün gazetesinin yaptığı röportajın ilgili bölümü...

*AK Parti kurulduğunda, partinin akil insanları, ağabeyleri arasındaydınız. Bugün partide, böyle bir yapıdan bahsedebilir miyiz?

Var tabii. Var ama suskunluğa itilmiş gözüküyorlar.

*Neden suskunluğa itildiler?

Onu kendilerine sormak gerek. Osmanlı'ya yön vermiş, dünyaya hâkim olacağını müjdelemiş Edebali'nin, Osman Gazi'ye nasihati var: "Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Gücenmek bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Kötü söz, som ağız, haksız yorum bize, bağışlamak sana…" Edebali'nin bu sözlerini, parti üyeleri önlerine koysunlar. O zaman Tayyip Bey'in yanındaki danışmanların uzaklaşıp, yerlerine daha dengeli insanların geleceğini ümit edebiliriz.

Davos'ta Türkiye'yi temsil eden lider, aynı masada oturduğu kişiye, yanlış olmayan ama ağır laflar söylüyor. Heyecanla, o platformu terk ederken, bunun müteakip tepkilerini düşünmek lazım.Benim şüphem o ki, bunu danışmanları kurguladı.

"DANIŞMANLARI TAYYiP BEY'i YORDU"

*'One minute' çıkışı, danışmanların kurgusu muydu?

Benim intibaım odur. Bu gibi şeyler film sahnelerinde olur. Reel politikada elbette orada, ağırlığı olan sözler söylesin. Yapılmış cürmün saklanması beklenemez ama muhatabın cevabı beklenir. Sonra karşılığını verirsiniz, toplantı devam eder. Ama dramatik hale getirme, film setlerinde olur. Sonra neticelerini gördük. Danışmanlar ve bakanlar, Tayyip Bey'i yordular. Her şeyi ona götürüp, onun karar vermesini istediler. Bugünkü Tayyip Bey, dünkü Tayyip Bey değil!

*Dünden bugüne ne değişti?

Devlet kademesinde, bir problemin çözümü için Başbakan'ın kapısını çalarken alternatifleri de sunarsınız. Ama bunlar her şeyi taşıdılar. "O mesul olsun, o sorumlu olsun!" Senelerce bu devam etti. Kendim şahit oldum. Bir insanın kapasitesi vardır. Başbakanın rolü, koordinatörlüktür. Her şeye karar vermek değildir.

EFKAN ALA, İSLAM TARİHİNİ BİLMİYOR

* 28 Şubat'ta devletin ezdiği dindarların hassasiyetle desteklediği bir partinin mensuplarının bugün, 'Bakara makara' esprileri yapması, Hz. Peygamber'i Mekke'yi fethettiğinde gurura kapılmakla itham etmesi size neler düşündürüyor?

Yanlış. Efkan Ala'nın ihtisas sahası nedir bilmiyorum ama kendisinin İslam tarihini bilmediği anlaşılıyor. Hz. Peygamber'e, gurur, kibir atfetmek, İslam terbiyesine sığmaz. O bir tarafa, tarihi çarpıtıyor.

Resul, muzaffer bir şekilde Mekke'ye girdiği zaman hemen Kâbe'ye gitmiştir. Kimseye bir şey yapılmayacağını söylemişlerdir. Mekkeliler akıbetlerinin ne olacağını bilemediklerinden yine de korku içindedirler. Peygamberimiz, "Neden korkuyorsunuz? Size nasıl davranmamı bekliyorsunuz" deyince, "Sen ki, bağışlayıcı, cömert bir babanın evladısın. Senden iyilikten başka bir şey beklemeyiz" diyorlar. O da, "Dağılınız, evlerinize gidiniz" karşılığında bulunuyor. Kibir mi bu, cezalandırma mı bu?

17 ARALIK'TA HÜKÜMET iSTiFA ETMELiYDi

*17 Aralık'ın sizdeki karşılığını sorsam?

Olay başka, yapılan iş başka. Olay, Türkiye tarihindeki en önemli rüşvet iddiası. Bu insanlar kabinede. Orada yapılacak iş, adaletin işlemesidir.

*Nasıl işlemeliydi?

Demokrasilerde bu çapta bir olay oldu mu, kabine istifasını verir ve yeni bir kabine kurulur. Erdoğan'ın seçip getirdiği adamlar, bunlar. "Bunu tespit edemedim. Böyle bir şaibenin gölgesi üstümüze düşsün istemem" diyerek, hükümetin istifasını Abdullah Bey'e verecekti.

Daha sonra yepyeni bir kabine kuracak, Cumhurbaşkanının onayından sonra, güvenoyunu da alarak icraata başlayacaktı. Savcıların iddianamelerinde Başbakan'ın kendisine dair bir suç yok ki! O üç bakanı da adalete terk edersin, adalet üzerinde birtakım girişimlerde bulunmazsın. (Kaynak: Bugün)

Nevzat Yalçıntaş: Davos, Danışmanların Kurgusuydu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Nevzat Yalçıntaş: Davos, Danışmanların Kurgusuydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • özay: Usta kadar akıllı ve zeki değilsin. 23 43 Yanıtla
  • birisi: Kenarda köşede unutulunca insan gündem olabilmek için zırvalıyor demek ki. aradan kaç yıl geçti neden söylemedin. sizler artık unutuldunuz türkiye yeni ve genç liderler ile yoluna devam edecek. sizde istirahat edin dinlenin torunlar ile oynayın. her şeye maydanoz olmayın. 22 42 Yanıtla
  • aliveli: yıllarca seni saygın biri diye yutturdular insanlara yazıklar olsun sana yoksa sen CB adaylığı mı bekliyordun AKP den mama verilmeyince kıblen mi değişti yoksa eski milliyetçiliğin mi depreşti 10 42 Yanıtla
  • MERDOĞLU: TAYYİP BU MİLLETİN YÜREĞİ VARMI BENZERİ TARİHTE ELBETTEKİ VAR AMA BU BOŞ KONUŞAN POSALAR DEĞİL. SENDE BİR KURGU YAPTA GÖRELİM MAZLUMLAR ADINA YALANDAN KONUŞ BİR GÖRELİM . OTURDUĞUN YERDEN KONUŞUYORSUN. 18 24 Yanıtla
  • harun yiğit: Koskoca prof olmuşşun aklın 5 sene sonra mı başına geldi. 19 20 Yanıtla
  • s.karataş: BU SAATEN SONRA SANA KİM İNANIR bir insanın kaltesi görevbaşındayken belli eder şimdi seni dışladılar tabiki konuşursun derst insan vaktinde öterdi 13 18 Yanıtla
  • ajanda: madem öyleydi niye şimdi konuşuyorsunuz. . . . seçim üzeri ? 11 19 Yanıtla
  • TOPUZ: Galiba zırvalamanın ne demek olduğunu bilmiyorsun. Hocanın söyledikleri ile senin yorumunu yan yana getirip bir çocuğa bile sorsan kimin zırvaladığını hemen söyler. Sen ve senin gibi düşünenlere Allah yardım etsin. Müslümanın birinci önceliği doğrudan yana taraf olmaktır. Kim yaparsa yapsın yanlış yanlıştır. 25 1 Yanıtla
  • forza Beşiktaş: 2009 yılında AKP hükümeti milli eğitim kurumlarına ve bütün okullara israil ürünlerinin boykot edilmemesi yönünde uyarı gönderilmiştir. Zaten gerçekten İsrail karşıtlığını çıkarlarının önünde tutsalardı taa o zamanda bu uyarıyı göndermezlerdi. AKPli vatandaşlara oy verin vermeyin demeye hakkımız yok ama bu gerçeği bilmeleri açısından önemli bir örnektir. 23 3 Yanıtla
  • ajanda: Türkiye’den israil’e ihraç edilen ürünlerin önemli bölümünün filistine gitmekde. . . . ticaret yapacak herhangi bir liman, havalimanı ve karayolu bağlantısı olmayan filistin, israil gümrüğünden mal geçirmeden ithalat yapamıyor. . . türkiye’nin israil’e ihracatını kesmesinin daha çok gazze başta olmak üzere diğer filistin halkını zorda bırakır. . . giden ürünler israil limanına uğramak zorunda. . . ticari olarak abluka içerisinde filistin’e doğrudan ihracat yapamazsınız. ne havalimanı ne deniz yolu var. gazze ablukada. gemiyi kabul etmiyorlar. her zaman israil gümrüğünden malı geçirmek zorundasınız. . . türkiye’nin ağırlıklı olarak filistin olmak üzere israil’e olan ihracatı 2013 yılında 2 milyar 659 milyon dolar iken, 2014 yılının ilk altı aylık döneminde ise 1. 6 milyar dolar. . . ihracat ürünleri arasında ilk sıralarda elektrikli makine ve cihazlar, plastik, örülmemiş giyim eşyası, tuz yer almakta. 7 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement