Normandia Dörtlüsü'nden Minsk'te Uzun Görüşme (3) - Son Dakika
Son Dakika Logo

Normandia Dörtlüsü'nden Minsk'te Uzun Görüşme (3)

12.02.2015 12:06

Putin: HAYATIMIN EN İYİ GECESİ OLMASA DA.. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Ukrayna krizini görüşmek üzere dün yerel saatle 20.25'de Belarus'un başkenti Minsk'te başladıkları toplantıyı bugün öğle saatlerine kadar sürdürdü.

Putin: HAYATIMIN EN İYİ GECESİ OLMASA DA..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Ukrayna krizini görüşmek üzere dün yerel saatle 20.25'de Belarus'un başkenti Minsk'te başladıkları toplantıyı bugün öğle saatlerine kadar sürdürdü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı ilk açıklamada 15 Şubat 00.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmesine karar verildiğini söyledi. Putin, şöyle dedi:

"Bu benim hayatımın en iyi gecesi olmasa da, önemli konularda anlaşmayı başardık. Neden anlaşmak bu kadar uzun sürdü? Bunun maalesef Kiev hükümetinin Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile anlaşmayı reddetmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Herkes Donbass'da barışa varılmasını istiyorsa Kiev'in Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile direk kontakt kurması gerek."

Moskova'nın, Ukrayna'daki krizin tüm taraflarının önümüzdeki günlerde dikkatli olmasını umduğunu söyleyen Putin şu şekilde devam etti:

"Bir belge biraz önce imzalandı. 'Minsk sözleşmesinin hayata geçirilmesine yönelik alınacak önlemler' adlı belge temas grubu tarafından imzalandı. İkinci belge ise Fransa, Ukrayna Devlet Başkanları ve Almanya Başbakanı'nın bu süreci desteklediğine ilişkin."

Bu arada Putin'in açıklamalarından sonra Moskova Borsası verilerine göre MICEX endeksi yüzde 2.1, RTS endeksi ise yüzde 4.4 artış oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Normandia Dörtlüsü'nden Minsk'te Uzun Görüşme (3) - Son Dakika


Advertisement