Oktay Ekinci Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Oktay Ekinci Son Yolculuğuna Uğurlandı

Oktay Ekinci Son Yolculuğuna Uğurlandı

Önceki gün hayatını kaybeden mimar ve gazeteci Oktay Ekinci (61) köşe yazarlığı yaptığı Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen törenin ardından Şişli Cami'nden son yolculuğuna uğurlandı.

17.10.2013 17:35

Önceki gün hayatını kaybeden mimar ve gazeteci Oktay Ekinci (61) köşe yazarlığı yaptığı Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen törenin ardından Şişli Cami'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçesinde düzenlenen törende konuşan 68'liler Birliği Vakfı Genel Başkanı Sönmez Targan Oktay Ekinci'nin İstanbul Belediye Başkanı olması yönündeki taleplerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini anlattı. Beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden mimar ve gazeteci Oktay Ekinci için köşe yazarlığı yaptığı Cumhuriyet gazetesi önünde tören düzenlendi. Ekinci'nin için saat 14.00'de Şişli'de bulunan Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçesinde düzenlenen törende, Ekinci'nin eşi Zehra Ekinci ile oğulları Esat ve Kerem Ekinci de gelen taziyeleri kabul etti. Cumhuriyet Gazetesi bahçesinde düzenlenen törende CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve ressam Bedri Baykam da hazır bulundu.

CUMHURİYET YAZARI ERİNÇ: PARA KAZANMAKTAN ÇOK MİMARLIĞIN BİLİMSEL KURALLARI ÇERÇEVESİNDE SAVAŞMAKTAYDI

Törende konuşan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Erinç, Oktay Ekinci'nin gerçek bir bilge olduğunu söyleyerek "Oktay Ekinci gazeteci, karikarürist, mimardı ama her şeyden önce yurtsever, Atatürkçü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Mimardı ama mimarlığın ticarete alet edilmesine karşıydı. Para kazanmaktan çok mimarlığın bilimsel kuralları çerçevesinde, çevreyi bozmadan, insanlara yaşamda sıkıntı vermeden yapılması konusunda savaş vermekteydi" diye konuştu.

EYÜP MUHCU: GEZİ DUYARLILIĞININ AÇIĞA ÇIKMASINDA EMEĞİ VARDI

TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı savunanların Ekinci'nin savunduğu düşünceleri de temsil ettiklerini belirterek "Oktay, simgesel bir isimdi. Gezi duyarlılığının yaşatılması, açığa çıkması ve geleceğe taşınmasında fikri katkıları, emeği vardı" şeklinde konuştu. Ekinci ile 25 yıllık dostluklarının bulunduğunu ifade eden ressam Bedri Baykam "Yeri doldurulmaz' dersek Oktay karşı çıkardı. Oktay Ekinci'nin yerini onu en mutlu şekilde dolduracak gençleri de aramızda görüyoruz" dedi.

68'LİLER VAKFI BAŞKANI TARGAN: KILIÇDAROĞLU'NA 'İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA OKTAY EKİNCİ YAKIŞIR' DEDİK

68'liler Birliği Vakfı Genel Başkanı Sönmez Targan, Oktay Ekinci'nin İstanbul Belediye Başkanı olması yönündeki taleplerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini söyleyerek "İstanbul'a kim yakışır dedik? İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı'na Oktay Ekinci yakışır. Bu görüşlerimizi Ankara'ya gittiğimizde Kılıçdaroğlu'na şöyle ifade ettik: 'Büyük kentlerin yönetimi ancak mesleki alanda, teknik alanda donanımlı insanlarla olur. Siyasal tercihler değil, bilgi, bilim ve akıl ön plana çıkmalıdır" diye konuştu.

"ŞEHRİN TALANINA KARŞI ÇIKAN, TOPLUM ADINA ÇALIŞAN BİR MİMARDI"

Ekinci'nin kültürel değerlere sahip çıkan, çağdaş şehircilik ilkelerine inanan bir mimar olduğunu vurgulayan CHP milletvekili Mahmut Tanal Ekinci'nin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Ekinci talana, şehrin yağmalanmasına karşı çıkan, çevre ve insan hakları adına toplum yararına çalışan bir bilim adamı ve mimardı" diye konuştu. CHP milletvekili Süleyman Çelebi ise Ekinci'nin sadece mimarlık alanında değil, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinde de önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak "Yalnızca yapılaşma, rant için verdiği mücadele değil, demokrasi ve özgürlükler için verdiği mücadele de Oktay Ekinci'nin bir parçasıydı" dedi.

Ekinci'nin naaşı Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen törenin ardından oğullarının ve sevenlerinin omuzları üzerinde alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Gazetesi'nden çıkarıldı. Ekinci'nin naaşı cenaze aracıyla Şişli Cami'ne getirldi. Cenaze namazında Ekinci'nin akrabası olan Tuğba Ekinci, işadamı Nevzat Demir, Bulutsuzluk Özlemi'nin solisti Nejat Yavaşoğulları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çelenk gönderdi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oktay Ekinci Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement