"Onlardan Mutlusu Yok" - Son Dakika
Güncel

"Onlardan Mutlusu Yok"


"Onlardan Mutlusu Yok"

İzmit İle Kartepe'yi Birbirine Bağlayacak Yürüyüş Yolundaki Çalışmalar En Çok Bölgedeki Çocukların Hoşuna Gitti.

09.02.2011 14:39

Kartepe sınırları içinde İstasyon Mahallesi'nden başlayıp Bahçelievler Mahallesi'ne kadar uzanacak güzergahtaki dinlence alanları içine konan çocuk oyun grupları yarı yıl tatiline çıkan çocukların güzel havalardaki en önemli oyun alanı olmakta.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapmakta olan ve Türkiye'nin en uzun yürüyüş yolu olarak gösterilen 17.5 kilometrelik güzergahta İzmit'ten Kartepe İlçesi'ne kadar uzanıyor. Kartepe İlçesi'nde Köseköy Tepecik Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Uzunçiftlik Bahçelievler Mahallesi'ne kadar uzanacak yürüyüş yolundaki düzenlemelerde önemli bir aşama kat edildi.

Kartepe İlçesi'ndeki 4. etap düzenlemeleri kapsamında ekipler 20 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışmalarına da hız verdi. Kiraz, erik, armut gibi meyva ağaçları yanı sıra manolya, leylandi, sekoya, meşe, ıhlamur ve oya çalısı olmak üzere 1000 bitkinin dikimi yapılmakta.

Yol boyunca spor sahaları, kamelyalar ve çeşmelerin yanı sıra yer yer çocuk oyun grupları, fitness alanları ve kamelyalar ile dinlence alanları oluşturuluyor. Yürüyüş yolu ayrıca gece yürüyüşlerine imkân sağlamak için aydınlatılıyor. Şimdiden İstasyon Mahallesi sakinlerinden Cengiz Altun, kızı Ruksan ve yeğeni Nurgül Yıldırım ile güzergahta yürüyüşler yapmaya başladı. Altun, "Bu hizmet önemli bir ihtiyacı karşılarken bizler için güvenli ve huzurlu dinlenme ve yürüme alanları oluşturuldu. Başkanlarımıza verdiği bu hizmet için şimdiden teşekkür ederim. Yaz aylarında çok güzel aktiviteler olacağına inanıyorum" dedi.

Diğer yandan yarı yıl tatili öncesi yerleştirilen çocuk oyun grupları güzel havalarda bölge çocuklarının en büyük eğlence alanı oldu. Bu imkandan faydalanan İstasyon Mahallesi miniklerinden Elif Kurt, Deniz Çelik ve Esra Kurt bu çocuklardan bazıları. Minikler, "En güzel karne hediyesi bu oyun grupları oldu. Güven içinde ailelerimiz bizi buraya gönderiyor. Bizde tatilde bol bol eğlenme imkanı bulduk. Mahallemizde eksikliğini hissettiğimiz bu alanı bize kazandıran büyüklerimize çok teşekkür ederiz" dediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Onlardan Mutlusu Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement