Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol, organ nakli konusuna dikkat çekmek amacıyla 280 km yol yürüdü.
43 Yaşındaki Fırat Akyol, insanları organ bağışı konusunda bilinçlendirmek için Giresun'dan İstanbul'a yola çıktı. Hava şartları ve ayağında oluşan sağlık problemlerinden dolayı yürüyüşünü yarıda kesmek zorunda kalan Akyol, Giresun'da başladığı yürüyüşünü Samsun'da sonlandırdı.
Samsun'a gelene kadar yaklaşık 280 km yol yürüyen Fırat Akyol, yolda karşılaştığı yüzlerce insanı organ bağışının önemi hakkında bilgilendirdi. Amacının insanlara organ bağışının önemini anlatmak olduğunu belirten organ bağışı gönüllüsü Fırat Akyol, "Amacım yürüyerek insanları organ bağışı konusunda bilinçlendirmekti. İstanbul'a kadar gidemesem de yolda gördüğüm herkese bu konuyu anlattım" dedi.
Organ bağışı ile birçok hayatın kurtulabileceğini belirten Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Organ Bağışçısı Gönüllüsü Sunucu Fırat Akyol, "Van doğumluyum. Uzun yıllardan beri Giresun'da ikamet etmekteyim. 12 yıldan beri organ bağışı ve nakli konusunda gönüllü olarak mücadele veriyorum. Bu yolculuklara 2003 yılında başladım ve hala devam ediyorum. Uzun yıllar bu mücadelemi devam ettireceğim. Çünkü organ nakli bekleyen hastaların umutları bizler oluyoruz. Bu kapsamda organ bağışına dikkat çekmek amacıyla hedefim Giresun'dan yürüyerek İstanbul'a kadar gitmekti. Bu yolculuğun çok zor olacağını biliyordum. İlk günlerde hava şartları gayet iyiydi ama daha sonraki günlerde birçok sıkıntılar yaşadım ve sağlık açısından yürüyüşe devam edemeyecek bir konuma geldim. 30 Temmuz tarihinde Giresun'dan yola çıktım ve 7 gün sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'a kadar ulaştım. 280 km'lik bir yolculuk yaptım. Bu yol esnasında yüzlerce-binlerce insana organ bağışını anlatarak bilgilendirdim. Çok sayıda insanı bağış yapması konusunda gönüllendirdim. Bu yürüyüş hastalar ve benim adıma umut verici oldu. Gönül ister ki bu uzun yolculuğun sonuna kadar gidebileyim ama doktorların da kontrolü sonrasında yolculuk yapamayacağım ortaya çıktı. Ayaklarımda ve vücudumun belli yerlerin büyük sıkıntılar meydana geldi. Ama ben hiçbir zaman pes etmedim. Pes etmeyi de düşünmüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu faaliyetlerime kaldığım yerden devam edebilirim. Çünkü organ bağışı konusunu herkese anlatmak çok önemli bir olay. Vatandaşlar şunu çok iyi bilin organ bağışı bekleyen insanları bizlere çok büyük ihtiyacı var. Sağlık Bakanlığı'na bağlı 30 bin organ nakli bekleyen insanlar var ama bir de kayıtlı olmayan insanlar var. Bu kayıtlı olmayanlar da bu sayıya eklenirse organ nakli bekleyenlerin sayısı oldukça artıyor. İnşallah yaptığım bu yürüyüş bir farkındalık oluşturmuştur. Vatandaşlar organlarını bağışlayarak başka kişilerin hayatlarını kurtarabilirler" diye konuştu.
"ÖLÜME GOL YÜRÜYÜŞÜ"
Yürüyüşünün ismine neden "Ölüme gol yürüyüşü" ismini koyduğunu belirten Akyol, "Futbol müsabakalarında son dakikada gelen bir gol, takımları şampiyon yapar. Organ nakli de buna benzer. Son saniyelerde gelen bir organ, hayata gözlerini yummak üzere olan bir insanı tekrar hayata bağlar. Yani hasta böylece ölüme golü atar. O yüzden yürüyüşümün adı 'Ölüme gol yürüyüşü' " şeklinde konuştu.
Aynı zamanda Giresun Belediyesi'nde sunuculuk yapan Akyol, sağlık durumunun iyiye gitmesinin ardından yürüyüşlerine devam edeceğini sözlerine ekledi. - SAMSUN
Son Dakika › Güncel › Organ Nakline Dikkat Çekmek İçin 280 Km Yol Yürüdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?