Polis Gözaltına Alınan Eylemcilerle Avukatları Görüştürmedi - Son Dakika
Güncel

Polis Gözaltına Alınan Eylemcilerle Avukatları Görüştürmedi

1 Mayıs törenlerinde gözaltına alınan eylemciler avukatları ile görüştürülmedi. Avukatlar durumu protesto ederek "Bunlar İç Güvenlik Paketinin pratikteki uygulamaları" dedi.

01.05.2015 21:21  Güncelleme: 21:55

1 MayısTaksim'de kutlamak için direnen eylemcilerden bir kısmı polis tarafından gözaltına alındı. Polisin gözaltına alınan eylemcilerle avukatlarını görüştürmediği öğrenildi. Emniyet'in önünde bekleyen avukatların ısrarlı talepleri üzerine polis geri adım attı.

POLİSE GERİ ADIM ATTIRDILAR

Odatv'nin haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne alınmayan avukatların, bina girişinde gösterdikleri direniş sonucunda içeriye girmelerine ve müvekkilleriyle görüşmelerine izin verildi.

Emniyet'in girişinde yaklaşık 50 avukat, içeriye alınmamalarının hiçbir hukuki açıklaması olamayacağını dile getirdi. Bunun üzerine polis, geri adım atarak avukatların müvekkilleriyle görüşmesine izin verdi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ UYGULAMALARI

Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde avukatların gözaltına alınan müvekkillerini görmek için polisten görüşme talep etmiş, ancak polis bu talebe olumsuz yanıt vermişti.

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, "Polis, gözaltına alınan yurttaşlarla görüşülmesine müsaade etmiyor. İç Güvenlik Paketinin pratikteki uygulamaları bunlar. Bu durumu protesto ediyoruz. Avukatlar derhal emniyete alınmalı, müvekkilleriyle görüştürülmeli" açıklamasında bulunmuştu.

İşte sosyal medyadaki tweetler:

"POLİSLER İŞİ BİLMİYOR"

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) bulunan Komünist Parti avukatlarından Özgür Murat Büyük, gözaltına alınanların hala otobüslerde bekletildiğini belirtti. Büyük, EGM'deki duruma dair şöyle dedi:

"Gözaltı işlemlerinin ne olay tutanağı var, ne kimin nereden alındığı belli. Bunun nedeni Emniyet'teki kadronun işi bilmemesi. Bir de ne yapacağına karar verememe durumu var. Kimin gözaltına alındığına dair toplu bir liste bile oluşturulamamış durumda. Tutanak yok. 230 gibi bir sayıdan bahsediliyor. 6-7 minibüs içindeler. Polisler işi bilmiyor, bu kadar gözaltıyla uğraşmak deneyim ve organizasyon gerektirir. Ne olay tutanağı var, ne kimin nereden alındığı belli. Bunun nedeni emniyetteki kadronun işi bilmemesi. Bir de ne yapacağına karar verememe durumu var."

Polis Gözaltına Alınan Eylemcilerle Avukatları Görüştürmedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Polis Gözaltına Alınan Eylemcilerle Avukatları Görüştürmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • atilla: Satilmişlarin soysuz çapulcu köpeklerin inadına ölümüne AKP 35 23 Yanıtla
  • DERVIS KURTOGLU: SECIM BIR GUN GECIM HER GUN NE DIKTATORE NE PASA YA VER OYUNU DEMIRTAS A ISTE SENDE INSAN GIBI ONURLUCA YASA... 17 33 Yanıtla
  • Ülkücü: İyi olmuş helal olsun polisimize 29 20 Yanıtla
  • Ahmet: En güzelini yapmışlar 30 10 Yanıtla
  • Türkmilleti: Siz varya işe yaramayan insanlarsınız polisler görevlerini yapıyolar hala ahlaksızca yorum yapmayın hala zorbalık peşindesiniz işiniz anca bu terör istemiyoruz ! 25 9 Yanıtla
  • Dagdakı coban: Artık polısle tyatro oynama zamanı gectı 29 4 Yanıtla
  • 1: Bu polislerle avrupa birligine girilmez 9 23 Yanıtla
  • p: boyle ınsanmı olnur tm gibi kaş atmak nedir kardesim adautlayın. . işiniz güçünüz ortalığı karıştırmak yazıklar olsun oylar mhp 9 21 Yanıtla
  • Demokrat: Avukatlarıda aynı anarşist bunların 16 11 Yanıtla
  • erkan ç: yıllardır chp liyim ama bunların bu terörizm çabalarını anlamıyorum sanırım chp ye oy vermeyeceğim artık 17 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement