'Portakal Toplamaktan Sıkıldık' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

'Portakal Toplamaktan Sıkıldık' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı

Antalya'da "portakal toplamaktan sıkıldık" diyerek dağa çıkan ve yolunu kaybedip mahsur kalan işçiler kurtarıldı. İşçiler, yolları üstünde bulunan jeneratör ve 300 metre kablonun ise kendilerinin olmadığını söyledi.

19.02.2017 21:34  Güncelleme: 08:59

Antalya'nın Kemer ilçesinde Kuzdere Mahallesi'nde portakal bahçesinde çalışan Nusret Kanbal (33), Aziz Ayyıldız (21) ve Ümit Çinkılıç (20) hafta sonu iş olmaması sebebiyle bahçe sahibinden izin aldı.

İşverenleri Hasan Yılmaz tarafından Kesme Boğazı mevkiine getirilen 3 işçi, Bey Dağları'nın Hasan Amca Deresi'ne tırmandı. Bir süre dağda vakit geçiren işçiler, tırmandıkları sarp kayalardan geri inemedi.

'Portakal Toplamaktan Sıkıldık' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı

Cep telefonuyla 112'den yardım isteyen işçilerin yanına ilk ulaşan, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kemer Birimi Acil Kurtarma Birimi oldu. AFAD ve jandarma ekibinin de gelmesiyle işçiler, mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı.

'Portakal Toplamaktan Sıkıldık' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı

JENERATÖR VE KABLO BULUNDU

Öte yandan, kurtarma ekipleri, 3 işçinin dağa çıktıkları güzergah üzerinde bir jeneratör ve 300 metre uzatma kablosu buldu. Jeneratörün bulunduğu yerde yapılan incelemede, kayalara açılan deliklere el yapımı patlayıcı yerleştirilerek patlatıldığı izlenimi veren görüntülerin tespit edildiği öğrenilirken, kurtarılan işçiler jeneratörle kendilerinin bir ilgisi olmadığını iddia etti.

'Portakal Toplamaktan Sıkıldık' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı

"PORTAKAL TOPLAMAKTAN SIKILMIŞTIK"

Kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlanması işçilerin yakınları tarafından sevinçle karşılanırken, dağa çıkma nedenlerini "Portakal toplamaktan sıkılmıştık biraz gezelim dedik" şeklinde ifade eden işçiler ile dağda bulunan jeneratör ve uzatma kablosu karakola götürüldü.

\'Portakal Toplamaktan Sıkıldık\' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Portakal Toplamaktan Sıkıldık' Deyip Dağa Çıkan İşçiler Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement